La Generalitat habilitarà centres hospitalaris addicionals per a fer front a la pandèmia

Aquest dimecres començaran les obres de remodelació i adequació d’una part de l'antiga Fe, que es preveu que finalitzen d’ací a deu dies.

La Generalitat habilitarà centres hospitalaris addicionals per a fer front a la pandèmia
La Generalitat habilitarà centres hospitalaris addicionals per a fer front a la pandèmia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s'habilitaran centres hospitalaris addicionals per a disposar de més llits per a fer front a la pandèmia del coronavirus. Tot i això, ha assegurat que l'assistència hospitalària està garantida i que entre centres públics i privats encara hi ha uns 3.500 llits disponibles.

Així, s'habilitaran espais a l'antiga Fe de València, la Plana de Vila-real, Alcoi i Requena per a evitar així la congestió i un possible desbordament del servei. En el cas de l'antiga Fe, el president ha dit que aquest dimecres començaran les obres de remodelació i adequació d’una part de l’antic hospital, i es preveu que finalitzaran d’ací a deu dies mitjançant treballs urgents que es faran en tres torns de huit hores.

Puig també ha explicat que s’està “treballant amb diverses cadenes hoteleres per a adequar espais si l’escenari empitjora”. També ha agraït que l’arquebisbat de València haja posat a disposició de la Generalitat les cases d’espiritualitat i els temples per si és necessari.

El cap del Consell ha comparegut al Palau de la Generalitat després de mantindre una trobada amb els responsables de les infraestructures sanitàries i ha dit que les unitats de cures intensives funcionen amb normalitat i es treballa per a duplicar la capacitat per si fora necessari. Pel que fa al material sanitari ha explicat que, a més de les compres que fa el Ministeri de Sanitat, també treballen amb proveïdors per tal de garantir els subministraments.

Reforç del servei públic d’À Punt Mèdia

El president de la Generalitat ha explicat que abans de la compareixença ha mantingut un trobada telemàtica amb els síndics dels grups polítics de les Corts on han coincidit en la necessitat que, durant aquesta crisi, “À Punt tinga la màxima capacitat de servei públic i que la seua programació s’adeqüe a les circumstàncies”. Puig, que ha agraït la tasca que estan realitzant els professionals dels mitjans públics valencians durant la crisi del coronavirus, ha afegit que “cal treballar la cobertura educacional i la centrada en l’oci i els jocs per tal de facilitar a les persones recloses alternatives d’oci audiovisual”.

Finalment, Puig ha explicat que, una vegada es coneguen les mesures econòmiques que aprovarà el Consell de Ministres, mantindrà una reunió telemàtica amb els dirigents de la CEV, CCOO i UGT per tal d’analitzar-les i veure quines altres mesures es poden implementar.

També et pot interessar

stats