La Generalitat i el govern central inicien els contactes per a establir corredors turístics segurs

Benidorm ja compta amb un protocol anti-Covid que seria aplicable a la resta de la Comunitat.

Imatge d'arxiu d'un turista britànic
Imatge d'arxiu d'un turista britànic / Efe

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, inicien aquest dilluns les converses per a posar en marxa corredors turístics segurs entre la Comunitat Valenciana i els principals països emissors de turisme de la Unió Europea.

Dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar un acord amb la ministra per a impulsar aquests corredors sanitaris segurs. Està previst que hui la ministra Maroto es pose en contacte telefònic amb Colomer per a articular l'espai de negociació entre el govern d'Espanya i altres països europeus, cosa que permetria a la Comunitat Valenciana quedar inclosa en aquests corredors.

Segons Colomer, la Comunitat Valenciana ja ha presentat en anteriors ocasions les seues raons, arguments i projectes al Ministeri, per tal d'incorporar-se als corredors sanitaris europeus de la mateixa manera que les Balears i les Canàries. Ara la Generalitat tornarà a exposar que l'evolució del coronavirus és més favorable ací que en altres territoris d'Espanya. El responsable de turisme ha explicat que en la situació actual tan canviant l'estratègia turística passa per adaptar-se ràpidament i posar en marxa "en el curtíssim termini" accions promocionals, i ha afegit que la seguretat és "una carretera de doble direcció" en la qual "no sols s'hi val estar bé nosaltres".

Benidorm (Marina Baixa) ja disposa d'un model de protocol que seria "replicable" en altres zones de la Comunitat Valenciana. El projecte, batejat amb el nom de Benidorm Island, pretén fer de la ciutat "un destí bambolla" per als turistes, i inclou protocols de traçabilitat des que arriben a l'aeroport fins a dies després de la tornada, així com seguiment a càrrec d'un equip de rastrejadors.

També et pot interessar

stats