La Generalitat estudia com organitzar la desescalada per departaments de salut

Sanitat recorda que la Covid-19 continua activa i apel·la a la responsabilitat ciutadana perquè els contagis continuen la tendència a la baixa.

A la Comunitat Valenciana hi ha 24 departaments de salut. A la imatge l'Hospital Clínic de València.

La Generalitat estudia com organitzar la desescalada per departaments de salut a la Comunitat Valenciana i no per províncies, com havia proposat el govern d'Espanya. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, recorda que la Covid-19 continua activa i apel·la a la responsabilitat ciutadana perquè els contagis continuen la tendència a la baixa i la desescalada pugar tirar avant sense fer passos arrere.

En roda de premsa, Barceló ha dit que "cada comunitat coneix el seu territori, com està epidemiológicamente, la situació dels indicadors" i "perfectament la seua situació".

Peguntada per la possibilitat de realitzar un reagrupament d'àrees de salut amb vista al desconfinament a la Comunitat Valenciana, la consellera ha reiterat que tot "dependrà de la situació epidemiològica de cada departament en el moment de passar a la següent fase".

Ana Barceló ha afegit que "molts departaments tenen la mateixa situació o el mateix índex mesurable" i ha exposat que, "per tant, hi haurà alguns departaments que coincidiran" i que "podran seguir a la següent fase".

"La situació de cada departament s'està analitzant i s'analitzarà quan arribe el moment de passar a la següent fase", ha insistit preguntada per la diferència entre departaments de les comarques dle sud com els d'Alcoi i Elx.

"No puc anticipar en aquests moments. Hi ha molts indicadors a tindre en compte. Estem analitzant i planificant. No és un calendari automàtic i no podem pensar que tots serà com està establit. És el que volem però apel·le a la responsabilitat de la ciutadania", ha asseverat la consellera, que ha reiterat que les conductes de la població seran contribuiran "moltíssim al fet que la situació epidemiològica siga millor".

També et pot interessar

stats