La Generalitat estudia el model de seguretat en platges per a reobrir-les a l'estiu

Puig avança que aquesta setmana hi haurà una reunió amb tots els agents implicats per a elaborar una normativa.

Platja de Gandia
Platja de Gandia / À Punt

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts l’estratègia de desescalada per a posar fi al confinament decretat a Espanya amb motiu del coronavirus. Això obri un nou escenari de transició cap a una nova normalitat en què, segons ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, la Comunitat Valenciana haurà d’adaptar les seues circumstàncies.

En eixe context, el govern valencià contempla com una “possibilitat real” que la ciutadania puga anar a les platges a l’estiu. Per això, Puig ha avançat aquest dilluns que ja s’ha posat en marxa un estudi per a concretar com seria el model de seguretat en platges de manera que s'evite la propagació del coronavirus. “Crec que es pot avançar per a anar a les platges aquest estiu amb unes condicions determinades”, ha augurat.

Aquest procés sempre aniria condicionat a l'avanç de la pandèmia i s'hauria d'implementar juntament amb la indústria hotelera. Puig ha advertit, en tot cas, que la reobertura no serà “generalitzada en un primer moment ni a tota la Comunitat Valenciana al mateix temps”.

Per a estudiar tots els escenaris possibles i elaborar unes normes de seguretat, el president Puig ha explicat que ha convocat una reunió aquesta setmana amb els responsables dels distints departaments afectats, tant des del punt de vista de la seguretat com el del turisme i el territori.

El cap del Consell s'ha mostrat partidari que les persones que tenen segones residències a la costa valenciana s’hi puguen desplaçar a l’estiu. Això sí, “amb totes les condicions de seguretat i no sols de l'àmbit nacional”. En tot cas, recorda que la pandèmia és global i el turisme també, per la qual cosa entén que les decisions locals s'han d'adaptar fins que el trànsit aeri es restablisca “en condicions”. “En funció de la demanda internacional, tindrem més o menys capacitat d'èxit”, ha subratllat.

Més enllà del turisme, ha insistit que és “un error immens” contraposar l'activitat econòmica a la seguretat, i que les decisions transcendeixen Europa. “Es pot obrir l'activitat cada vegada més, però mantenint les noves formes de seguretat per a no anar cap arrere”, ha defensat. Com a exemple ha posat el sector ceràmic valencià, que ja està en funcionament.

També et pot interessar

stats