La Generalitat estudia mesures en algunes ciutats valencianes per a "encapsular" els brots

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, anunciarà a quins pobles afecten les restriccions en una roda de premsa a la 13:00 del migdia.

Portada: Elda, aquest dijous

El govern valencià segueix amb preocupació l'evolució de la pandèmia, ja que en l'última setmana ha augmentat un 30% la pressió hospitalària. Algunes zones, especialment les comarques del sud, estan en alerta pel creixement sostingut de casos dels darrers dies. Davant aquest escenari, el Consell avalua l'adopció de més restriccions per a contindre l'avanç del virus i "encapsular els brots", segons ha confirmat aquest dijous el president, Ximo Puig. "Hi ha diferents ciutats on probablement es prendran mesures en els pròxims dies", ha assenyalat durant una compareixença davant els mitjans de comunicació després de reunir-se amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas.

A la pregunta de si s'ampliaran les restriccions per la Covid-19, el cap del Consell ha remarcat que l'administració sempre pren les decisions després d'escoltar les veus expertes i els tècnics de Salut Pública. Ha defensat també que l'establiment d'actuacions extraordinàries no té res a veure "amb la confrontació ni l'estigmatització", sinó que és una decisió que es prendrà en les zones més problemàtiques des del punt de mira epidemiològic i estarà orientada a aïllar els brots.

Tot i això, Puig ha insistit que l'escenari a la Comunitat Valenciana és "més favorable" que en altres llocs d'Espanya o, fins i tot, que en altres països que anteriorment havien sigut un model a seguir, com ara Àustria, França, Irlanda, Txèquia, Bèlgica o els Països Baixos. A hores d'ara, la Comunitat Valenciana té una incidència acumulada de 101,96 contagis per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, segons la darrera actualització del Ministeri de Sanitat. L'indicador es manté per damunt del centenar, un horitzó que el govern valencià vol deixar arrere. "Res de triomfalismes", ha assenyalat el president.

Alguns ajuntaments ja s'han avançat i han decretat mesures per a la contenció del coronavirus davant el creixement exponencial de casos. A Elda, amb una incidència acumulada de 210 contagis per cada 100.000 habitants en dues setmanes, s'ha anunciat una limitació d'aforaments en espais públics com ara instal·lacions municipals o vetlatoris després d'una reunió entre l'alcalde, Rubén Alfaro, i la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. També Guadassuar (Ribera Alta) ha vist com la pandèmia s'ha disparat i arriba a una incidència acumulada que supera el miler de contagis per cada 100.000 habitants, per la qual cosa el consistori ha decretat mesures extraordinàries que estaran vigents almenys fins al 28 d'octubre.

També et pot interessar

stats