La Generalitat estableix una moratòria en el pagament del lloguer de locals públics per a autònoms i pimes

S’ha acordat no remetre els rebuts de les rendes del lloguer corresponents als mesos d’abril, maig i juny.

El conseller i vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau
El conseller i vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau / Costs

La Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha establit una moratòria del pagament del lloguer dels locals propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA). Es tracta d’una de les mesures extraordinàries que el Consell està aplicant per a ajudar autònoms i xicotetes empreses a fer front a la situació de crisi provocada pel coronavirus.

La moratòria s’estableix per a un termini de tres mesos, per la qual cosa s’ha acordat no remetre els rebuts de les rendes del lloguer corresponents als mesos d’abril, maig i juny. Març ja va ser emés al començament de mes, tal com estableix el règim habitual. Aquests lloguers es pagaran en els sis mesos següents a la finalització de la moratòria.

Amb caràcter excepcional, els inquilins d’aquells locals que es vegen afectats per les conseqüències econòmiques del coronavirus podran sol·licitar una bonificació del 100% de l’arrendament. Per a això, hauran d’acreditar determinades condicions com, per exemple, la suspensió de l’activitat o la pèrdua d’ingressos, i s’estudiarà en cada cas la possible bonificació.

Aquesta mesura complementa la ja anunciada aquesta setmana, que suspén durant tres mesos el pagament de la rendes del lloguer a tots els residents de tots els habitatges en lloguer que formen el parc públic de la Generalitat.

Segons el conseller i vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, el govern valencià està prenent “les mesures necessàries per a intentar reduir al màxim l’impacte econòmic i social que està causant aquesta crisi provocada pel coronavirus i el confinament que requereix per a fer-li front”.

Els inquilins i inquilines que siguen susceptibles de beneficiar-se d’aquestes bonificacions poden posar-se en contacte en els telèfons i correus que apareixen en el web. Per a locals de València i Castelló, el 961964700 i correu electrònic actius_evha@gva.es. Per a Alacant, el 965938255 i correu activosalicante_evha@gva.es.

D’altra banda, el govern espanyol està considerant la possibilitat de suspendre el pagament del lloguer, durant almenys dos mesos, a totes les persones que han quedat en situació de vulnerabilitat per la crisi provocada pel coronavirus.

També et pot interessar

stats