La Generalitat esperarà una setmana per a demanar avançar a la fase 2

La consellera Barceló ha sostingut que la decisió es basa en la prudència, davant d'un lleuger augment de l’índex de contagis.

VÍDEO | La Generalitat esperarà una setmana per a demanar avançar a la fase 2

La Generalitat no sol·licitarà aquesta setmana al Ministeri de Sanitat que la Comunitat Valenciana passe en conjunt a la fase 2 de la desescalada, tal com havia assegurat el cap del Consell, Ximo Puig.

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa diària per a informar de l’evolució dels casos, on ha assegurat que la decisió s’ha pres amb el criteri de la “prudència”, davant d’un lleuger augment de l’índex de reproducció en els darrers dies, que ha passat del 0,66% al 0,85%.

Barceló ha destacat que, tot i que no hi ha cap brot a la Comunitat Valenciana, esperaran una setmana més per a veure l’evolució de l’índex de contagis i que, per tant, les tres províncies romandran una setmana més en la fase 1.

“És molt important que tota la Comunitat Valenciana passe al mateix ritme perquè les mesures que implantem seran iguals per a tots”, ha manifestat.

D'altra banda, Barceló ha incidit en què no es plantegen mesures d'alleujament per als 10 departaments sanitaris que es quedaran tres setmanes en la fase 1.

Contractació de 1.200 professionals per a rastrejar el virus

La consellera de Sanitat ha informat que es contractaran 1.200 professionals sanitaris per a rastrejar el virus, monitoritzar els casos i poder contindre les fonts de contagis. Aquesta contractació es defineix en 600 professionals d’infermeria, 334 auxiliars d’infermeria, 185 zeladors i 91 tècnics en cures auxiliars d’infermeria.

També et pot interessar

stats