La Generalitat disposarà la setmana vinent dels 10 primers respiradors de dues empreses valencianes

L’equipament permetrà atendre les possibles necessitats futures del sistema hospitalari de la Comunitat Valenciana.

Puig visita la planta de Power Electronics a Llíria
Puig visita la planta de Power Electronics a Llíria / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja tindrà des de la setmana vinent els 10 primers respiradors invasius fruit de l'aliança entre les empreses valencianes Temel i Power Electronics.

Aquest equipament estarà al servei del sistema hospitalari públic per a atendre les eventuals necessitats futures. En l'actualitat aquestes necessitats ja estan cobertes, ja que l'ocupació de pacients de Covid-19 a les UCI és al voltant del 30%.

Són els primers respiradors dels 100 que se subministraran en les pròximes setmanes a la Generalitat pel contracte subscrit amb Temel, únic fabricador espanyol de respiradors homologat pel Ministeri de Sanitat per a quiròfans i vigilància intensiva.

Temel, especialitzada en equipament de ventilació artificial, ha fet una aliança estratègica amb l'empresa Power Electronics, dedicada a l'electrònica de potència avançada, encarregada del muntatge. Aquesta col·laboració ha permés accelerar la producció i tindre major capacitat de fabricació.

Puig ha subratllat que ambdues empreses representen la “nova generació” de “l’excel·lent” treball que es desenvolupa al territori valencià. El cap del Consell s'ha mostrat orgullós que una tecnologia “tan precisa” nasca a la Comunitat Valenciana, “gràcies al talent industrial que existeix i a l'aliança entre dues empreses valencianes”.

També et pot interessar

stats