La Generalitat destinarà 4 milions més a beques i exempció de taxes universitàries

La consellera d’Universitats assegura que l'aportació addicional a ajudes no afectarà el finançament dels centres.

Pascual ha comparegut aquest dimecres en la comissió parlamentària d'Educació i Cultura
Pascual ha comparegut aquest dimecres en la comissió parlamentària d'Educació i Cultura / ÀP

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital aportarà quatre milions d'euros addicionals per a les beques salari lligades a la renda i les beques per a la realització d'estudis universitaris per a exempció de taxes. Així ho ha anunciat la consellera Carolina Pascual en les Corts, on ha destacat que amb aquesta mesura s'incrementen un 25% els recursos d'aquestes beques, que eixiran al mes de juliol, i que tindran una inversió global que superarà els 20 milions.

Pascual ha comparegut en la comissió parlamentària d'Educació i Cultura a petició pròpia per a informar de les actuacions del departament amb motiu de la pandèmia per coronavirus. Així, ha avançat que no s'aprovaran nous graus per al pròxim curs, únicament alguns màsters i amb condicions. En concret, ha dit que només s'autoritzarà la implantació de màsters que tinguen l’informe favorable a 1 juliol i, només en cas que la universitat que els impartisca n'assumisca totalment el cost de la implantació.

Es rebaixen els requisits per a beneficiar més estudiants

Pascual ha destacat que la Comunitat Valenciana és pionera en la concessió de les beques salari, amb 600 euros mensuals per estudiant beneficiari. Així mateix, ha explicat que, a més d'incrementar el pressupost, es rebaixaran els requisits de rendiment acadèmic per a poder beneficiar més estudiants, especialment, en aquelles titulacions on les taxes són més altes.

Preocupació pel finançament de les universitats

Des de l'oposició, el PP i Ciutadans han mostrat la seua preocupació per la falta de finançament a les universitats per a assumir aquestes mesures, per la bretxa digital i per la no autorització de nous títols. Per la seua banda, Vox ha criticat el sistema d'elecció de projectes d'innovació i la rebaixa del requisit de rendiment.

Pascual ha assenyalat que des de la Generalitat s'està fent un esforç important en la reducció de les taxes universitàries, amb una baixada del 15% en primera matrícula i del 8% en segona, tercera i quarta matrícula, i que treballen per a continuar reduint les taxes universitàries. També ha assegurat que la reducció de taxes s'està compensant des de l'administració a les universitats amb una aportació de 21 milions.

També et pot interessar

stats