La Generalitat demana un pla estatal de turisme segur

Puig reclama discriminació positiva envers la Comunitat Valenciana i que Europa marque protocols de seguretat per a recuperar visitants.

VÍDEO | La Generalitat demana un pla estatal de turisme segur

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat un pla estatal per a potenciar el turisme després de la crisi sanitària generada per la pandèmia de Covid-19. Segons ha reconegut aquest dimarts, la destrucció de llocs de treball en els dos últims mesos està molt estretament relacionada amb el pes del turisme en l'economia: representa el 15% de l'ocupació i el 16% del producte interior brut, i a Alacant arriba fins al 24%. La Covid-19 ha obligat el sector ha paralitzat totalment l'activitat.

Per a revertir la situació, el Consell demana a l'executiu espanyol un pla que assegure un turisme segur i discrimine positivament la Comunitat Valenciana. També reclama a la Unió Europea que establisca unes rutes que marquen les destinacions que són segures per als turistes.

La Generalitat, a través de Turisme CV, ha posat en marxa un comité tècnic científic per a coordinar i avaluar mesures que permeten revitalitzar el sector a un termini curt i mitjà davant la crisi del coronavirus. L'objectiu és garantir la Comunitat Valenciana com a “destinació segura” de cara a la represa de l'activitat turística. Aquest grup està integrat per un equip multidisciplinari d'experts que aportaran la seua experiència per a realitzar informes, anàlisis de deficiències i oportunitats, mesures, protocols i solucions que permeten reactivar el sector “al més prompte possible”, segons ha informat el Consell.

La primera reunió s'ha celebrat aquest dimarts amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha cridat a evitar errors que puguen alentir la recuperació d'un sector fonamental per a l'economia, l'ocupació i la imatge del territori.

Amb aquesta perspectiva, el comité tractarà d'explorar les solucions que es poden aplicar a les destinacions per a reforçar la seguretat i que els visitants puguen fer ús d'atractius com ara les platges “sense cap temor”. També buscarà mesures per a entorns rurals i naturals, i per a les experiències que ofereix la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats