La Generalitat demana a Planas mesures urgents per a la floricultura

Reclama la seua col·laboració per a sol·licitar a la UE ajudes que pal·lien les pèrdues del sector.

La Generalitat demana a Planas mesures urgents per a la floricultura
La Generalitat demana a Planas mesures urgents per a la floricultura

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha enviat una carta al ministre Luis Planas, a qui reclama l'adopció de mesures urgents per al sector de la flor tallada i la planta ornamental. També demana la seua col·laboració per a sol·licitar a la Unió Europea ajudes econòmiques que pal·lien les pèrdues dels floricultors.

Mollà ha exposat que el sector és "un dels que més està patint les conseqüències derivades de l'estat d'alarma per la crisi sanitària de la Covid-19".

En la missiva ha destacat el perjuí a curt termini que suposa la situació per a les explotacions, cooperatives, vivers i comerços, tant en la mà d'obra com en la indústria associada, i la necessitat de posar els mecanismes per a minimitzar les pèrdues del sector.

Així, la consellera demana la col·laboració de Planas perquè inste la Comissió Europea a dedicar "ajudes excepcionals i urgents de rescat" per al sector de la floricultura i de les plantes ornamentals, amb el fons de reserva de la PAC.

Les ajudes anirien destinades a compensar les pèrdues i les despeses de retirada i destrucció de flors, plantes ornamentals i cultius, prenent com a referència els costos de producció.

També et pot interessar

stats