La Generalitat defensa una desescalada per departaments sanitaris i no per províncies

L'IVIE elaborarà un informe preliminar perquè una comissió de les Corts aborde el futur de la Comunitat Valenciana després del coronavirus.

VÍDEO | La Generalitat defensa una desescalada per departaments sanitaris i no per províncies

El president de la Generalitat, Ximo Puig, insisteix que la realitat provincial no és la més adequada per a dur a terme la desescalada després de l'epidèmia de coronavirus, i considera que s'hauria de fer a través dels departaments sanitaris per a ser “més eficient”. Així li ho comunicarà al govern espanyol aquesta vesprada la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la comissió interdepartamental del ram.

Puig ha destacat la bona predisposició de tots els grups parlamentaris de les Corts i la “voluntat clara” que han mostrat per participar en la comissió que es crearà per a abordar el futur de la Comunitat Valenciana. El cap del Consell ha celebrat que les forces polítiques estan “en un camí encertat de posar els interessos generals per damunt dels partidistes”. Així, ha concretat que els portaveus de cada partit aportaran les seues visions per “a singularitzar” el marc de desescalada del govern espanyol.

A més, ha avançat que la Generalitat ha encarregat un treball a l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) per abordar un primer informe de situació de la Comunitat Valenciana i tindre així una base per a treballar en la comissió que es crearà en el parlament valencià. “Hem de construir tots un espai comú per a trobar solucions i abordar respostes a curt termini, per a aquest segon semestre i per a futur, ja que els anys 2021, 2022 i 2023 seran excepcionals com ho serà tota la dècada, que estarà condicionada per la pandèmia”, ha ressaltat.

També ha apuntat que en la diputació permanent els diferents partits consensuaran la comissió i el pla del treball en el qual participaran també els representants de la societat civil. “Aquest acord valencià per al futur, que ha de ser del conjunt de la Comunitat Valenciana”.

Hisenda transfereix 120 milions d'euros

D'altra banda, el cap del Consell ha informat que el Ministeri d'Hisenda ha transferit aquest dimarts 120 milions d'euros com una bestreta de la liquidació de juliol de 2020. Puig ha explicat que el pla de liquiditat està arrancant de manera satisfactòria per tal que l'administració valenciana tinga els recursos suficients.

Així, ha detallat que ja s'han aconseguit fins a 1.423 milions d'euros, 223 milions com actualització de les entregues, 120 milions com activació del FLA ordinari, 72 milions com ajudes extraordinàries de la Covid-19, 350 de bestretes de la liquidació i 650 en l'operació de refinançament amb càrrec també a la liquidació.

També et pot interessar

stats