La Generalitat creu que la UE arribarà a un acord per al nou 'pla Marshall' europeu

La Comunitat Valenciana passarà a ser considerada com a regió de transició i, per tant, rebrà més fons.

Andreu Iranzo, durant una entrevista en À Punt NTC
Andreu Iranzo, durant una entrevista en À Punt NTC
23 d'abril 2020 - 15:13

El director general de Finançament i Fons Europeus de la Generalitat, Andreu Iranzo, ha explicat en una entrevista en À Punt que en la reunió d'aquest dijous del Consell Europeu es negociarà el pla de recuperació, l’anomenat nou 'pla Marshall'. Iranzo s’ha mostrat optimista: “Crec que la majoria de països europeus estan sensibilitzats”.

A més, Iranzo ha explicat també les diferents línies de treball de la Unió Europea per la crisi sanitària a la qual s’enfronten els països membres. Així, ha apuntat que per a la Generalitat el més important és la capacitat que hi ha ara mateix de destinar els fons previstos per als pròxims anys per a reduir l’impacte d’aquesta crisi.

D'altra banda, també ha anticipat que la Comunitat Valenciana baixarà l’any que ve la seua consideració (fins ara era regió desenvolupada) per a passar a ser regió de transició i, per tant, rebrà més fons. Iranzo ha explicat que moltes altres regions baixaran de categoria i ha aclarit que aquest canvi no es deu al fet que la Comunitat Valenciana siga més pobra, sinó a un canvi de metodologia.

També et pot interessar

stats