La Generalitat contractarà 1.000 joves per a informar sobre mesures de seguretat a les platges

Actuaran com a “assistents de turistes”, ajudaran a la Policia Local i informaran a través d’una app de les platges més ocupades.

Imatge de portada: Els banyistes estrenen la platja de la Patacona d’Alboraia en la fase 2

La Generalitat contractarà 1.000 joves durant els mesos de juliol i agost com a encarregats d’informar la ciutadania sobre les mesures de seguretat que cal complir a les platges. Donaran suport a les policies locals en aquesta tasca. A més, també informaran a través d’una app sobre l’estat d’ocupació de les platges.

El president el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que aquests assistents donaran “la cobertura més gran de racionalitat” a aquest procés “complicat”, d’acudir a les platges amb major precaució que abans per a evitar contagis i possibles rebrots de Covid-19.

El joves, d’entre 18 i 30 anys, actuaran com a “assistents de turistes” a les platges. S’encarregaran de donar informació sobre les normes de seguretat i protecció que caldrà complir per a fer compatible gaudir de les platges i la salut de les persones, i alhora es garanteix el compliment de la normativa.

Portaran un uniforme que els identificarà clarament com a personal de la Generalitat i es distribuiran per províncies. La seua assignació a municipis es farà en funció de les necessitats, atés el grau de saturació de les platges.

Puig ha anunciat que en els pròxims dies es reunirà amb els alcaldes per a proposar-los mesures com aquesta de suport a la seguretat a les platges valencianes: “Mediterrani viu i segur” és més que un eslògan, farem de la seguretat un actiu fonamental de la proposta turística, anem fent passos ferms, sòlids i segurs”, ha dit.

També et pot interessar

stats