La Generalitat consolida la ruta aèria amb la Xina com a via d'entrada de material sanitari

Ja han arribat cinc avions amb 170 tones i el govern confia que en els propers dies n'hi haurà mes.

Operaris descarreguen el cinqué avió, aterrat a Manises el dijous
Operaris descarreguen el cinqué avió, aterrat a Manises el dijous / À Punt NTC

La Generalitat ha consolidat la ruta aèria amb la Xina com a via d'entrada de material sanitari a la Comunitat Valenciana per a fer front a la crisi sanitària derivada del coronavirus. Fins ara, el Consell ha aconseguit que es facen quatre enviaments. En conjunt, sumen 170 tones de material sanitari que han arribat en cinc avions, l'últim dijous mateix. D'altra banda, el govern confia que els pròxims dies n'arribaran més, carregats de més material.

Al llarg de la nit s'han descarregat 1.280.000 mascaretes, més de quatre milions de guants, 121.000 granotes de protecció i 27.000 ulleres procedents d'aquest cinqué avió. És el segon vol que arriba a Manises aquesta setmana després del que hi va aterrar dimarts. El nou material ja està emmagatzemat a Fira València i està previst previst que al llarg del dia es distribuïsca per centres sanitaris i residències de majors.

Magatzem de Fira València / GVA

Aquesta transacció comercial, batejada per la Generalitat amb el nom de Ruta de la Seda, s'ha dut a terme gràcies als contactes d'un empresari xinés, gerent d'un centre comercial d'Ontinyent.

També et pot interessar

stats