La Generalitat cedeix l’hospital de campanya d’Alacant al govern espanyol perquè els migrants passen la quarantena

Les dues administracions treballen en un protocol pel qual es farà una PCR a totes les persones migrants que arriben a costes valencianes.

Un home és atés per la Creu Roja en arribar en pastera a la costa, en una imatge d’arxiu
Un home és atés per la Creu Roja en arribar en pastera a la costa, en una imatge d’arxiu / Quique Curbelo (Efe)

La Generalitat ha cedit al govern espanyol l’hospital de campanya d’Alacant. Totes les persones migrants que arriben en pastera a la costa de la Comunitat Valenciana es dirigiran a aquest centre, on se’ls farà una prova PCR, i passaran la quarantena si algun dona positiu. Així s’ha donat a conéixer aquest divendres en la reunió que han mantingut al Palau de la Generalitat el cap del Consell, Ximo Puig, i delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i a la qual han assistit també les conselleres de Sanitat i Justícia.

Gloria Calero ha destacat que les administracions autonòmica i central estan elaborant un protocol “pioner en tot Espanya” per a controlar els migrants que vinguen a les costes valencianes. La delegada del govern ha explicat que amb la Covid-19 la situació ha canviat i tenen “la responsabilitat de controlar sanitàriament les persones que arriben i donar seguretat perquè es faça de la millor manera”. Segons ha detallat, el protocol preveu que als migrants que arriben “els porten a l’hospital de campanya i allí els faran a tots la PCR i, si algun dona positiu, tots estaran en aïllament”,

El protocol, que s’està elaborant amb la participació de Creu Roja i les forces de seguretat, estarà acabat la pròxima setmana, ja que queden per tancar algunes qüestions, segons ha puntualitzat Calero.

També et pot interessar

stats