La Generalitat de Catalunya alça el confinament de Lleida i dels sis municipis del Segrià

Davant l'estabilització de la corba epidemiològica, els bars i botigues poden obrir amb la meitat de l'aforament.

Imatge de Lleida, amb la catedral de la Seu Vella, captada durant els dies en què la ciutat i la comarca han estat confinades
Imatge de Lleida, amb la catedral de la Seu Vella, captada durant els dies en què la ciutat i la comarca han estat confinades / David Zorrakino (Europa Press)

La Generalitat de Catalunya ha alçat el confinament de Lleida i dels altres sis municipis del Segrià, segons ha anunciat aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergès. A banda d’eliminar les restriccions de mobilitat, els bars i restaurants de Lleida i el Segrià podran obrir les terrasses amb la meitat del seu aforament, amb la distància de dos metres entre taules i amb l'obligatorietat de tancar a mitjanit. Quant als establiments comercials, podran mantindre l’activitat amb un 50% de l'aforament, igual que els equipaments esportius i culturals.

La millora de l’evolució del brot que afectava aquests municipis ha motivat la decisió, encara que Vergès ha insistit als ciutadans en la necessitat de mantindre les mesures de precaució per a evitar la propagació del virus.

La responsable de Sanitat ha afirmat que poden certificar una “tendència decreixent” i una “estabilització de la corba epidemiològica”. No obstant això, Vergés ha alertat que Lleida encara se situa en la fase 4 sobre 5 de risc i que “la pressió assistencial dels centres sanitaris és molt alta”.Els últims dies la zona registra un descens dels hospitalitzats amb Covid-19. A hores d’ara n'hi ha 189 d'ingressades a Lleida, dos menys que ahir dimarts. També aquest dimarts s'ha registrat un descens de dotze persones hospitalitzades respecte de dilluns.

També et pot interessar

stats