La Generalitat bonificarà el lloguer als inquilins d'habitatges públics durant tres mesos

La mesura exonerarà del pagament complet del lloguer les famílies que perden l’ocupació, patisquen un ERTO o perden ingressos.

VÍDEO | La Generalitat bonificarà el lloguer als inquilins d'habitatges públics durant tres mesos

La Generalitat garantirà que cap inquilí d'habitatge públic el perda si es queda sense faena o ingressos per la crisi del coronavirus. Per això bonificarà amb la suspensió de l'obligació de pagar el lloguer durant tres mesos a partir del mes d'abril. Aquest termini es mantindrà a l'espera de veure com evolucionen la pandèmia i l'estat d'alarma a Espanya, segons ha indicat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra.

Dins de les seues competències, la Generalitat bonificarà durant tres mesos el pagament del lloguer en tot el parc públic d'habitatges. Ara bé, Oltra ha aclarit que no poden establir una moratòria generalitzada perquè és competència de l'Estat.

Així, amb aquesta mesura s’exonerarà del pagament del lloguer les famílies que perden l’ocupació, patisquen un ERTO o perden ingressos, segons ha explicat el vicepresident segon i conseller d'Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

A més, hi haurà una pròrroga de la bonificació del lloguer d'habitatge públic a inquilins que ja la tingueren concedida fins al 14 de març de 2020.

En principi, aquesta mesura repercutirà en unes 14.000 famílies de la Comunitat Valenciana formades per vora 50.000 persones. Els afectats veuran bonificada la quota mentre dure aquesta situació, “de manera que pagar no siga una preocupació, ni hagen de decidir entre el lloguer o atendre altres despeses de primera necessitat”.

En l'actualitat, el parc públic d'habitatge de la Generalitat està format per 14.000 immobles, dels quals 12.676 estan destinats a lloguer social i 1.367 en règim de lloguer assequible per a col·lectius vulnerables.

També et pot interessar

stats