Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La Generalitat avança que l’estructura dels hospitals de campanya estarà acabada el cap de setmana

29 min.

Aquest cap de setmana estarà acabada l’estructura dels tres hospitals de campanya que prepara la Generalitat per a acollir els pacients afectats per la Covid-19. És un pas més perquè aquestes instal·lacions estiguen operatives. Perquè així siga, caldrà primer instal·lar tota la infraestructura clínica, la qual cosa es farà al llarg de la setmana que ve. Així ho ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

La consellera ha argumentat el motiu pel qual s’ha optat per aquest model i no per adaptar infraestructures existents. “Tenen un avantatge, que depenen d’un hospital nodriu, la qual cosa facilita que es puguen adaptar a les necessitats que sorgisquen en el moment”. Com per exemple, tindre llits per a UCI, rebre malalts que es troben en les últimes fases de recuperació, o fins i tot, acollir malalts lleus.

Així mateix, Bravo ha especificat que les empreses encarregades de la construcció són especialistes en la instal·lació d’hospitals en zones de guerra, i que reuneixen totes les característiques de seguretat possibles. També, que es podran emprar per a qualsevol tipus de contingència i estaran operatius fins que la crisi se supere “al cent per cent”. En aquest sentit, Bravo ha assenyalat que la Generalitat contempla tots els escenaris, també el d’un possible repunt de la pandèmia a la tardor, ja que “cal estar preparats pel que puga passar”.

Sobre els permisos retribuïts al funcionariat

La consellera també ha fet referència als permisos retribuïts al funcionariat i a la perspectiva que generaven desigualtat en funció del departament en què es treballava i si es pertanyia o no a serveis essencials. Ha comentat que es produïa un cert “greuge comparatiu” entre el personal sanitari o d’emergències que està treballant “al mil per cent” i el d’altres departaments que no poden fer teletreball i tenen els seus serveis tancats. Ha assenyalat que ho va plantejar “pensant en la igualtat” de tot el personal.

Contingut no disponible
stats