Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La Generalitat aposta pels vehicles no motoritzats com a estratègia de mobilitat per a la ‘nova normalitat’

26 min.

Com serà la mobilitat de la nova normalitat? Hi haurà canvis significatius respecte a l’era prèvia a la Covid-19? Sembla que sí. La Generalitat vol aprofitar la conjuntura per a impulsar l’ús de vehicles no motoritzats i equiparar la Comunitat Valenciana a altres parts d’Europa. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Les dues potes bàsiques de l’estratègia de l’administració valenciana se centren, per una banda, a garantir un transport públic segur i que done confiança i, per una altra, a diversificar l’oferta de mobilitat, tot afavorint mitjans de transport com ara la bici, el patinet o els desplaçaments a peu. Amb aquest propòsit, s'han dissenyat una sèrie d’ajudes per a l’adquisició d’aquests vehicles, tant de bicicletes, com de patinets.

Pel que al transport públic segur, a banda de les mesures ja preses, com ara l’ús de la mascareta o del distanciament social, Arcadi España ha anunciat que es treballa en una aplicació informàtica que mesure l’aforament. Una altra idea és la flexibilització de les hores d’entrada i d’eixida de la faena, per a “aplanar l’hora punta”, i evitar que coincidisquen al mateix temps moltes persones en un mateix mitjà de transport.

Integració tarifària i connexió de les àrees metropolitanes

Així mateix, es treballa és en la integració tarifària de les diferents formes de transport i també, en col·laboració directa amb els ajuntaments, per a millorar les connexions de mobilitat en les àrees metropolitanes. “S’ha de recuperar l’esperit metropolità; hem de treballar en malla”, ha afirmat el conseller.

Un altre aspecte important són les ajudes per als municipis i els operadors de transport municipals, un vessant en què el govern central treballa actualment, segons ha assegurat Arcadi España. Al seu parer, la Comunitat Valenciana està cada vegada més present a escala estatal, s’escolta la seua veu i les seues reivindicacions, i creu que els municipis valencians hauran de tindre les ajudes necessàries per a fer front a l’era post-Covid-19.

Contingut no disponible
stats