La Generalitat anuncia ajudes amb els sectors més afectats per les restriccions

El president del Consell parla d'ajudes directes i d'altres vinculades al manteniment de les empreses.

Un moment de la reunió entre el Consell i els agents socials, aquest dijous.
Un moment de la reunió entre el Consell i els agents socials, aquest dijous. / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest dijous amb els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, i amb la patronal autonòmica. En la reunió s'ha decidit iniciar el diàleg per a buscar ajudes dirigides als sectors més afectats per les mesures restrictives marcades per a tractar de controlar l'evolució de la pandèmia. Puig ha explicat que "s'ha iniciat un treball de discussió sobre quines ajudes i quina quantia". El president ha afegit que aquest divendres hi haurà una segona reunió tècnica per a concretar aquest suport. En la reunió han participat també els consellers d'Hisenda, d'Economia i de Política Territorial.

El president ha indicat que es tractarà d'ajudes directes i d'ajudes vinculades al manteniment de les empreses, i ha compromés "el major suport possible" de la Generalitat als sectors que més pateixen les restriccions, sempre dins de les limitacions econòmiques existents.

Ha reivindicat que les noves restriccions imposades per la Generalitat busquen la millora de la qualitat assistencial i de la lluita contra la pandèmia, si bé tenen conseqüències en l'àmbit econòmic, per la qual cosa cal "donar-los resposta". "Encara viurem uns mesos complicats per a l'economia però la Generalitat està convençuda que gràcies a la vacunació d’ací a poc es podrà superar aquesta situació", ha dit el president que ha afegit la intenció que mentrestant "aquelles empreses que ara passen dificultats i que tenen viabilitat puguen continuar avant".

També et pot interessar