La Generalitat agruparà els residents amb Covid-19 per a trencar la cadena de contagi

S’establiran espais segurs en residències en què només hi haja ancians contagiats, que seran atesos per personal sanitari.

Dibuix a l'entrada d'una residència de majors valenciana.
Dibuix a l'entrada d'una residència de majors valenciana.

La Conselleria de Sanitat Universal i la d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ultimen un protocol per a atendre i agrupar en espais diferenciats les persones de residències de majors que estiguen afectades amb coronavirus. Amb aquest protocol, que es tancarà aquest dimecres, es pretén trencar la cadena de contagi.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que les residències de majors són “un punt crític”, ja que hi conviuen ancians amb múltiples patologies, i on un cas pot ser una possible font d’infecció a la resta.

De fet, a la Comunitat Valenciana ja hi ha 80 centres de majors que registren casos de Covid-19 i 459 residents han donat positiu en el virus. Fins ara han mort 98 persones residents i hi ha set residències en situació de “vigilància activa”. A més, 150 treballadors d’aquests centres també estan contagiats.

L’objectiu del protocol és establir espais segurs en residències en què només hi haja ancians contagiats, que seran atesos per personal sanitari, que estarà a més preparat per si és necessari un trasllat a l’hospital.

"El que volem és garantir que els que tenen Covid-19 els tenim en una residència atesos com si estigueren hospitalitzats, on estaran a càrrec del personal sanitari", ha explicat Braceló. A més, ha afegit que pretenen que es complisquen les mesures de prevenció i tindre separades a les persones que han donat positiu de les que no ho han fet.

També et pot interessar

stats