La Generalitat activa un pla de resposta per un possible increment dels contagis

En cas que fora necessari es podrà moure el personal sanitari entre departaments de salut diferents.

El personal sanitari atenen un pacient en la Unitat de Vigilància intensiva de l'Hospital La Fe de València
El personal sanitari atenen un pacient en la Unitat de Vigilància intensiva de l'Hospital La Fe de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha activat un pla de resposta pel possible creixement de casos de Covid-19 i l’augment de la pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana.

Dissabte el departament que dirigeix Ana Barceló va notificar 2.327 positius per coronavirus, rècord des de l’inici de la pandèmia i en aquests moments hi ha 1.554 persones hospitalitzades als centres sanitaris valencians, 248 de les quals estan a les unitats de cures intensives.

En vista a aquest escenari, que s’apropa ja als pitjors registres de l’inici de la crisi sanitària, Sanitat Universal ha posat en marxa aquest pla, similar al que es va activar el 13 de març, durant la primera onada, un dia abans de la declaració de l’estat d’alarma.

Així, es considera la possibilitat que el personal sanitari pertanyent a serveis i especialitats que a causa de la pressió hospitalària no estiguen disponibles temporalment, s’incorpore als equips d’atenció de pacients malalts de coronavirus. Aquests equips, segons detalla la Conselleria, sempre estaran encapçalats per un pneumòleg i un internista.

A més, també es permetrà la mobilitat del personal sanitari, “només durant temps necessari”, entre departaments de salut diferents. Aquesta mesura permetrà actuar “més ràpidament i d’una forma efectiva” en aquells llocs que demanden una major atenció.

Renovació de 7.000 contractes

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha posat en marxa la renovació durant sis mesos més dels més de 7.000 contractes de reforç que acabaven aquest novembre. Així, han agraït el “sobreesforç” de les vora 70.000 persones que integren el sistema sanitari valencià en un “moment difícil i complex” com el que s’està travessant actualment.

També et pot interessar

stats