El gener conclou amb vora un miler de classes confinades i quasi 500 col·legis afectats per la Covid-19

Del 25 al 29 s’ha aïllat preventivament 474 grups nous, 200 menys que la setmana anterior, i Educació apunta a una “estabilització” de casos.

Nombre d'escoles amb alguna classe confinada a la Comunitat Valenciana, dades consolidades fins l'1 de febrer. Font: Conselleria d'Educació
Nombre d'escoles amb alguna classe confinada a la Comunitat Valenciana, dades consolidades fins l'1 de febrer. Font: Conselleria d'Educació

El mes de gener, el pitjor fins ara de tota la pandèmia, ha acabat amb 971 classes confinades a la Comunitat Valenciana per coronavirus, segons les dades publicades aquest dilluns per la Conselleria d’Educació. La xifra, corresponent a la setmana 18 del curs (25 al 29 de gener) és sensiblement inferior a la registrada la setmana anterior (984), quan es va assolir el rècord d’aules tancades preventivament des que ha començat el curs escolar. Una davallada, tot i això, a penes perceptible, perquè a canvi augmenta en una desena, fins a 493, el nombre de col·legis que té algun grup confinat. Suposa el 26,7% dels 1.845 centres educatius sostinguts amb fons públics que hi ha en el territori.

El percentatge d’aules confinades es manté en les mateixes xifres que la setmana anterior, la 17: les 971 que en comptabilitza Educació representen el 2,1% del total. A diferència del que va passar aleshores, entre el 25 i el 29 de gener la xifra de grups desconfinats supera la de nous grups confinats, un fet que explica la reducció del nombre total d’aules tancades preventivament per Covid-19. Segons precisa el departament liderat per Vicent Marzà, en la setmana 18 de curs s’ha determinat el confinament de 474 grups, 200 menys que els set dies anteriors. A més, s’han desconfinat 487 classes i en continuen tancades d’altres setmanes 497.

Amb aquestes dades en mà, Educació apunta “amb prudència” que hi ha una estabilització dels casos detectats en l’àmbit educatiu i assegura que es continua amb la línia de detecció de positius que provenen, majoritàriament, de l’àmbit social. Amb les mesures i protocols establits en les escoles “s’ajuda a disminuir la transmissió de contagis, per la qual cosa el 90% de casos detectats provenen de contagis externs a l’àmbit educatiu”, afegeix la Conselleria.

Segons l’últim balanç un 0,8% dels 818.644 alumnes d’infantil, primària, secundària, batxillerat i FP han donat positiu per coronavirus, 6.382 estudiants en total. Amb l’aplicació dels protocols i mesures de seguretat s’ha establit l’aïllament preventiu, per ser contactes estrets amb positius, d’un 2,4% d’alumnes. Pel que fa al professorat, entre els 78.434 docents del sistema educatiu valencià s’ha registrat un 1,6% de positius (1.239 docents) i s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 1,1% del professorat.

Per províncies, la setmana número 18 del curs ha acabat amb 96 aules confinades de 58 col·legis de Castelló, 551 en 267 centres de València, i 324 en 168 escoles d’Alacant. El nombre de centres afectats només disminueix a València, mentre que s’incrementa a Castelló i a Alacant.

També et pot interessar

stats