Com utilitzar el gel hidroalcohòlic de manera segura?

L’Agència Espanyola de Medicaments ha llançat algunes recomanacions per a utilitzar-lo de la millor manera possible.

Una persona aplicant-se gel hidroalcohòlic
Una persona aplicant-se gel hidroalcohòlic / Stanpa

El gel hidroalcohòlic forma part de la nostra vida des de fa alguns mesos. Això sí, no sempre l'utilitzem com deuríem. Ho ha advertit l’Agència Espanyola de Medicaments (Aemps), que ha llançat diverses recomanacions per a utilitzar aquestes solucions de la manera més segura possible.

L’Agència també recorda que hi ha dos tipus de gel o solucions hidroalcohòliques: els biocides i els productes cosmètics. Els primers han d’incloure en l'etiquetatge un pictograma identificable que indique que són perillosos i inflamables (la composició conté un alt percentatge d’etanol). Els segons, d’altra banda, no tenen aquesta obligació perquè tenen una quantitat variable d’alcohol.r

Malgrat això, l’Aemps recomana les mateixes precaucions en ambdós tipus de gel.

Recomanacions d’utilització

- Evitar aplicar gel o solució hidroalcohòlica en zones sensibles o danyades de la pell, així com en mucoses.

- Mantindre els productes allunyats de possibles focus de calor (superfícies calents, exposició solar directa, flames, purnes o qualsevol font d’ignició).

- No fumar immediatament després d’utilitzar el gel o solució hidroalcohòlica, o en llocs on estan emmagatzemats.

- Emmagatzemar els gel o solució hidroalcohòlica en un lloc ben ventilat i fresc, evitant espais amb canvis de temperatura importants.

- En el cas de contacte amb els ulls, cal aclarir-los amb aigua durant alguns minuts i, si la irritació continua, es deu consultar el metge.

- En cas d’ingestió, cal telefonar immediatament al Servei d’Informació Toxicològica o anar a un metge d’urgència.

- En el cas de la població infantil, per últim, cal mantindre el gel i la solució hidroalcohòlica fora de l’abast dels xiquets i xiquetes, així com supervisar sempre com els utilitzen.

També et pot interessar

stats