El gel desinfectant no podrá costar més de 0,021 euros per mil·lilitre

El Ministeri de Sanitat ha fixat el preu màxim de venda al públic del material de protecció, a partir de divendres.

Una persona usa un gel desinfectante | Brais Lorenzo (EFE)
Una persona usa un gel desinfectante | Brais Lorenzo (EFE)

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dijous els preus màxims de venda al públic acordats per la comissió interministerial de preus dels medicaments per a mascaretes quirúrgiques i gel desinfectant.

La gran demanda dels dos materials de protecció per a previndre els contagis de coronovirus ha elevat el preu de venda d’aquests productes. Ara, el Ministeri de Sanitat fixa un màxim de 0,021 euros per mil·lilitre a partir de divendres per als gels i altres productes hidroalcohòlics, i de 0,96 euros per a les mascaretes quirúrgiques d’un sol ús.

El preu marcat per als gels és per als envasos de fins a 150 mil·lilitres, i baixa fins al 0,018 euros per mil·lilitre per als envasos d’entre aquesta quantitat i 300 mil·lilitres. Cada mil·lilitre de les botelles que tinguen entre 300 mil·lilitres i un litre costarà 0,015 euros.

El BOE apunta també que la comissió interministerial de preus dels medicaments establirà en la pròxima reunió els imports màxims de venda al públic de les mascaretes higièniques i dels antisèptics de pell sana autoritzats per la Agencia Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), una vegada es tinga més informació sobre els costos de fabricació.

També et pot interessar

stats