Gaza registra els dos primers casos de coronavirus

La Franja de Gaza era l'únic punt d'Orient Mitjà lliure de virus i vivia amb temor l'arribada per les precàries infraestructures sanitàries.

VÍDEO | Gaza registra els dos primers casos de coronavirus
22 de març 2020 - 18:54

La Franja de Gaza ha registrat hui els dos primers positius per Covid-19 en dos palestins que havia visitat el Pakistan i que han estat posats en quarantena a la frontera amb Egipte per a evitar que el coronavirus s'estenga per la castigada franja, densament poblada i amb un precari sistema sanitari.

Segons el director general de Sanitat, Yousef Abu al Reesh, les autoritats sanitàries havien instal·lat un hospital de campanya en l'encreuament de Rafah amb 30 llits, una unitat de vigilància intensiva i personal mèdic equipat, com a mesura de prevenció per a evitar contagis en una població de més de dos milions de persones.

La franja era l'únic punt d'Orient Mitjà lliure de virus que, davant la propagació de la pandèmia, vivia amb temor l'arribada de la infecció per les precàries infraestructures sanitàries i la castigada economia després de més de tretze anys de bloqueig imposat per Israel.

Els passos d'accés a la Franja –Rafah i Erez– que connecten amb Israel estaven completament tancats i més de cinc mil habitants de Gaza que havien tornat a l'enclavament en les dues últimes setmanes es troben en quarantena en centres escolars i domicilis.

En el territori palestí de Cisjordània, separat geogràficament de la Franja, 53 palestins han donat positiu per coronavirus, la majoria a la província de Betlem, dels quals 17 s'han recuperat.

També et pot interessar

stats