Garzón mostra satisfacció per l'efecte de fixar el preu màxim de les mascaretes

El ministre diu que els menús infantils de Madrid estan “fora de tot criteri sanitari i nutricional, i han promogut el consum no saludable”.

Alberto Garzón, hui, en la Comissió del Congrés. | J.J. Guillén (EFE)
Alberto Garzón, hui, en la Comissió del Congrés. | J.J. Guillén (EFE)
11 de maig 2020 - 14:00

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha expressat a la comissió de sanitat del Congrés la seua satisfacció pel resultat de la decisió del govern espanyol de fixar un preu màxim per a la venda de mascaretes, que va entrar en vigor el 24 d'abril. La fixació de preus màxims per a mascaretes i gels hidroalcohòlics té com a objectiu garantir l'accés de la població als productes d'ús recomanats com a mesures higièniques per a la prevenció dels contagis de Covid-19.

El ministre de Consum també ha recordat que amb aquesta iniciativa es pretenia eliminar l'especulació que poguera existir i ha recordat que la fixació de preus era una reivindicació del Consell General de Col·legis Farmacèutics. A més, considera que les crítiques que han arribat des de l'oposició són “pura propaganda”.

Durant la intevenció, el responsable de Consum ha explicat que va crear un equip tècnic en el qual han participat les farmacèutiques i els proveïdors per a “garantir que qualsevol mesura i control del preu” generara un “desabastiment desigual en el cas de les mascaretes”. El ministre ha explicat que la fixada màxima de preus sols ha sigut posible en alguns productes i sols en alguns tipus de mascaretes. I ha afegit que no s'ha pogut prendre la mateixa mesura en altres models de mascareta per l’“estrés del mercat”, que no permet garantir que fixar un preu màxim aconseguirà posar fi al desabastiment.

Crítiques als menús infantils de Madrid

D'altra banda, Garzón també criticat els menús infantils que fins ara ha oferit Madrid. El ministre ha deixat clar que els menús estan “fora de tot criteri sanitari i nutricional, i han promogut el consum no saludable”. Un informe, ha afegit, de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, adscrita al Ministeri de Consum, qualifica de “prou lamentable” aquests menús.

El ministre ha deixat clar que la decisió no té a veure amb el color polític del partit i ha remarcat que hi ha altres comunitats autònomes del PP que “ho han fet molt bé”.

També et pot interessar

stats