Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Gandia no parcel·larà la platja i repartirà kits perquè la ciutadania es distribuïsca l’espai

37 min.

La Comunitat Valenciana passarà el pròxim dilluns 2 de juny a la fase 2, una nova realitat que tindrà, entre altres protagonistes, la platja. Ja es podrà anar a prendre un bany a la mar, per la qual cosa els municipis costaners es preparen a contrarellotge.

Dos exemples són Moncofa, a la Plana Baixa, i Gandia, a la Safor. En el cas d’aquesta última ciutat, s’ha decidit de moment no parcel·lar la platja i deixar la responsabilitat de complir les mesures de seguretat a la ciutadania. Així ho ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí l’alcaldessa del municipi, Diana Morant. “Recomanarem a la gent que es prepare un kit, amb botelles i cinta, amb dos metres de separació”, ha assegurat. I ha afegit que el mateix ajuntament s’encarregarà també de repartir aquests kits.

Seguretat i neteja seran els dos pilars bàsics sobre els quals s’assente l’obertura de les platges a Gandia, amb reforç de la presència de la Policia Local, informadors a la mateixa platja i drons que vigilen que es compleixen les normes. “Lluitem contra el virus, no contra les persones, hem de fer-ho fàcil; volem que la gent gaudisca de la platja de manera fàcil i segura”, ha assegurat Morant, que també ha donat a conéixer una mesura “emblemàtica” per a Gandia, el tancament del passeig marítim al trànsit, perquè els vianants puguen gaudir més de l’espai públic.

Carrera contrarellotge per a obrir les platges l’1 de juny

Municipis com Gandia o Moncofa treballen contrarellotge per a poder obrir les platges a partir de dilluns. En el cas de la ciutat de la Plana Baixa, denuncien la falta de temps que s’ha tingut per a poder adaptar-se a la nova situació, així com la falta de suport. “Tenim molt poc de temps de reacció, ens sentim un poc abandonats; les decisions al final les haurem de prendre nosaltres”, ha explicat Wenceslao Alós en una entrevista en Les notícies del matí.

Segons Alós, una de les complicacions més grans serà controlar l’aforament de les platges. La Generalitat ha enviat una Guia de platges segures als municipis amb una sèrie de pautes que cal tindre en compte, un document que, segons ha assenyalat l’alcalde de Moncofa, els va arribar aquest dimecres 27 de maig, només cinc dies abans de la reobertura. Malgrat tot, Alós pensa que serà un estiu amb molta gent. De fet, ha assenyalat que el lloguer turístic ja està complet per a agost.

Contingut no disponible
stats