La Galileo Galilei manté aïllats setze residents que han donat positiu en una segona prova de coronavirus

Una protesta a les portes del col·legi major reclama a la UPV més duresa contra la residència i els responsables del macrobrot.

Mig centenar de persones, convocades per la plataforma Estudiants en Lluita, protesten a los portes de la residència
Mig centenar de persones, convocades per la plataforma Estudiants en Lluita, protesten a los portes de la residència / À Punt NTC

Setze residents del col·legi major Galileo Galilei continuen en aïllament a les seues habitacions, després d'haver tornat a donar positiu en la ronda massiva de tests de coronavirus que el centre ha fet, per iniciativa pròpia, als 700 residents “per a tindre un control exhaustiu de la situació”. Tots “mostren una càrrega viral molt baixa i són asimptomàtics”, segons ha informat la residència en un comunicat.

Seran els últims a recuperar la llibertat de moviments d'entre els 131 residents que van contagiar-se en el macrobrot derivat d'una festa no autoritzada al terrat de l'edifici. Quatre sanitaris de l'equip mèdic de la residència Galileo Galilei revisen diàriament l'estat de salut l'estudiantat que roman contagiat.

Aquest dimarts 13 va expirar la quarantena de huit dies que la Conselleria de Sanitat Universal va dictar dilluns passat per al conjunt dels residents després del brot, que suma un total de 168 contagis entre el campus de Vera de la Universitat Politècnica de València i altres universitats.

Tanmateix, el centre va condicionar l'eixida al carrer dels residents al fet que es comprovara que ja no tenien càrrega viral, en un segon test de coronavirus. Aquest dimarts, vora 50 estudiants, menys de la meitat dels 130 contagiats a l'inici, hagueren de prolongar el confinament preventiu.

Concentració de protesta davant la residència

Unes pintades amenaçadores als murs del col·legi, amb missatges despectius com “fora pijos de la universitat”, van donar la benvinguda als primers residents que pogueren xafar el carrer. Aquest dimecres mig centenar de persones han participat en una protesta convocada per la plataforma Estudiants en Lluita, per a reclamar que s'hi depuren responsabilitats pel macrobrot amb un lema expeditiu: “Culpables dimissió. Els treballadors morint i els rics festejant”.

Des de la plataforma universitària es consideren perjudicats directes del macrobrot, que ha obligat a suspendre les classes presencials al campus de la UPV a València fins al pròxim dilluns 19 d'octubre. Reclamen una actitud més crítica al rectorat de la UPV i els exigeixen, fins i tot, que forcen la dimissió de la direcció del col·legi major.

Juan Vicente Raimon, d'Estudiants en Lluita, critica que el pes del conflicte recaiga en les espatlles de l'alumnat i del professorat, i no en els responsables de la residència. “Critiquem la hipocresia i la demagògia amb què s'ha normalitzat la situació des del rectorat”, denuncia, per la seua banda, Fermín Turia, portaveu del Front d'Estudiants.

També et pot interessar

stats