Galícia tanca les set grans ciutats durant el pont de Tots Sants

Tanmateix, és una de les autonomies que no ha decretat el tancament perimetral, juntament amb Extremadura, les Illes Balears i les Canàries.

La plaça de l’Obradoiro, a Santiago de Compostel·la, pràcticament buida aquest dijous
La plaça de l’Obradoiro, a Santiago de Compostel·la, pràcticament buida aquest dijous / Lavandeira jr (Efe)

La Xunta de Galícia ha anunciat el tancament de les set principals ciutats de Galícia durant el cap de setmana que se celebra la festivitat de Tots Sants. La limitació de la mobilitat afecta Santiago de Compostel·la, Ferrol, la Corunya, Pontevedra, Lugo, Vigo i Ourense –ciutat que ja es trobava en situació de confinament–, on els seus habitants no podran eixir del terme municipal ni podran reunir-se amb persones de fora de la unitat de convivència.

La mesura, que entrarà en vigor a les tres de la vesprada d'aquest divendres, s'ha adoptat davant de la preocupació pels moviments pel dia de Tots Sants i per l'avanç de la pandèmia en aquest territori. Encara que, com apuntava ahir el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, Galícia continua sent una de les autonomies que no ha implementat el tancament perimetral i manté les seues fronteres obertes, juntament amb Extremadura, les Illes Balears i les Illes Canàries.

En les últimes 24 hores, Galícia ha comptabilitzat 696 positius per covid-19 amb un total de 8.363 casos actius.

També et pot interessar

stats