El G20 es compromet a minimitzar els danys socials i econòmics ocasionats per la Covid-19

Els països líders al món asseguren que estan injectant més de 5 bilions de dòlars en l’economia global.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participa en la cimera virtual de líders del G20
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participa en la cimera virtual de líders del G20 / Puig de la Bellacasa (Efe)

Els membres del G20 s’han compromés a adoptar les mesures “que faça falta” per a minimitzar el mal social i econòmic que està generant el coronavirus i han assegurat que estan injectant més de 5 bilions de dòlars en l’economia global.

Els líders de l’organisme s’han reunit per videoconferència i han assenyalat que estan adoptant “mesures immediates i vigoroses” per a donar suport a les seues economies, i protegir treballs i negocis, així com els sectors més vulnerables a la crisi

“Estem injectant més de 5 bilions de dòlars en l’economia global, com a part de les polítiques fiscals dirigides, mesures econòmiques i programes de garantia per a contrarestar els impactes social, econòmic i financer de la pandèmia”, han agregat en un comunicat.

Els líders del G20 han acordat que els ministres de finances i els governadors de bancs centrals es coordinaran de forma regular amb l’objectiu de desenvolupar un pla d’acció per a respondre a la Covid-19.

El G20 està integrat pels Estats Units, Rússia, la Xina, França, Alemanya, el Regne Unit, l’Argentina, Austràlia, el Brasil, el Canadà, l’Índia, Indonèsia, Itàlia, el Japó, Mèxic, la República de Corea, Sud-àfrica i Turquia, així com per la Unió Europa. L’Aràbia Saudita n'ocupa la presidència i Espanya és un país convidat permanent.

També et pot interessar

stats