La FVMP reclama cooperació entre les administracions per a aconseguir unes platges “lliures de Covid-19”

Alfaro assegura que s’ha de ser “molt intel·ligent” a l’hora de traslladar les normes estatals al territori valencià.

La FVMP reclama cooperació entre les administracions per a aconseguir unes platges “lliures de Covid-19”
La FVMP reclama cooperació entre les administracions per a aconseguir unes platges “lliures de Covid-19”

La Comunitat Valenciana té 277 quilòmetres de platja. Platges de qualitat que volen sumar, a l’estiu, l'etiqueta de 'segures'.

Tot i que serà el govern espanyol el que dicte com es procedirà a obrir al bany aquests espais, la Generalitat ja està dissenyant el protocol 'platges lliures de coronavirus' en col·laboració amb altres administracions i associacions.

En aquestes trobades participa també la Federació Valenciana de Municipis (FVMP) que es mostra disposada a cooperar amb el govern valencià per a buscar les millors mesures de seguretat i traslladar tranquil·litat als usuaris. En aquest sentit, la federació reclama la cooperació i la coordinació entre el Consell i els municipis per a tindre unes platges “lliures de Covid-19”.

El president de la FVMP, Rubén Alfaro, ha assegurat en una entrevista a l’informatiu À Punt NTC Nit que l’objectiu del Consell és fer un “sistema valencià de platges”, que tinga en consideració els diferents tipus d’espai que hi ha i les formes d’accedir-hi. “Hem de ser com més intel·ligents millor a l’hora de traslladar les normes estatals al territori valencià”, ha manifestat.

Pel que fa a les possibles mesures de seguretat que estan estudiant, Alfaro ha insistit a dir que s’ha de limitat “al màxim” les instal·lacions que hi ha a les platges, com els rentapeus o les zones de jocs infantils, així com mantindre una distància mínima entre les persones i limitar-ne l’ocupació. Així, ha posat també l’exemple de les papereres, que s’hauran de retirar dels passejos marítims per a facilitar la desinfecció d’aquestes zones.

D’altra banda, el president de la FVMP ha posat en relleu que estan a l’espera dels informes del CSIC, que analitzaran com actua el coronavirus en l’aigua i en l’arena, per a dur a terme futures accions. “De moment hem de treballar amb cautela i prudència”, ha dit.

També et pot interessar

stats