Furor pels bons de viatge de la Generalitat: s’esgoten el primer dia i hi ha llista d’espera

Turisme, que destina per al primer paquet 4,3 milions, adjudica més de 7.000 descomptes per a viatjar en menys de 24 hores.

Vista de la badia de Cullera, un dels municipis amb una important oferta turística
Vista de la badia de Cullera, un dels municipis amb una important oferta turística / Ajuntament de Cullera

Els bons per a finançar fins al 70% del cost dels viatges per la Comunitat Valenciana que ha llançat la Generalitat han causat furor entre els usuaris. Tant és així, que en el primer dia que es va llançar aquesta iniciativa, ahir dimarts, ja s’ha hagut de crear una llista d’espera que supera les 2.200 persones. La gran demanda de bons ha superat els descomptes disponibles per al que resta de 2020. Turisme ha atorgat 7.166 bons, segons confirmava la Conselleria a través de les xarxes socials.

En aquest sentit han recordat que, si en aplicar la bonificació del 70% de cadascuna de les 7.166 reserves ja concedides no s’esgoten els 600 euros, eixe import que no s’ha utilitzat permetrà finançar nous descomptes, que es repartiran entre els 2.280 usuaris que ja estan en llista d’espera. A més, i per a tranquil·litzar els que no han pogut inscriure-s’hi, Turisme recordava que el pròxim any hi haurà uns altres períodes per a acollir-se a aquests descomptes.

Per al programa Viatgem CV, que promou aquests bons, la Generalitat ha consignat un total de 14,3 milions d'euros. D’aquest import, 4,3 milions corresponen a l’exercici de 2020, és a dir, per a estades entre el 20 d’octubre i el 31 de desembre d’enguany, mentre que se’n reserven cinc milions per a cadascun dels altres dos períodes de 2021, compresos entre l’1 de gener i el 24 de març de 2021, en el primer cas, i entre el 13 d’octubre i el 31 de desembre de 2021, en el segon.

Els descomptes, que poden aplegar fins als 600 euros i impliquen, com a mínim, una estada de dos nits en els establiments adherits a la campanya, pretenen incentivar el consum de productes turístics en temporada baixa per a pal·liar així els efectes de la Covid-19 en el sector. Per aquesta raó, només es podran fer servir en l’últim trimestre de 2020, així com en el primer i l’últim de 2021, èpoques de temporada baixa.

Gran demanda en les primeres hores

La iniciativa, que va anunciar el president Puig fa unes setmanes, ha alçat un gran interés entre la ciutadania. De fet, va rebre més d’un miler de peticions, 1.193 concretament, en la primera hora en què es podia sol·licitar. Fins i tot en alguns moments la plataforma va aplegar a registrar 600 peticions per minut, i sols deu minuts després d’estar activa, va deixar de funcionar, problema que es va solucionar al llarg del dia.

A pesar d’aquestes incidències, encara ahir Turisme llançava un missatge tranquil·litzador assegurant que els descomptes no s’havien esgotat i que encara quedava temps de sol·licitar-los fins al 31 de desembre de l’any que ve.

També et pot interessar

stats