Els funcionaris de l'Estat podran teletreballar quatre dies a la setmana mentre dure la crisi sanitària

S'hi podran acollir treballadors de l'Administració General de l'Estat amb fills menors de 14 anys, persones dependents a càrrec o els vulnerables al coronavirus.

Funcionaris atenent el públic en una imatge d'arxiu
Funcionaris atenent el públic en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els funcionaris de l'Administració General de l'Estat podran teletreballar almenys quatre dies a la setmana mentre dure la crisi sanitària, després de l'acord assolit entre el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). El sindicat ja ha reclamat al Consell que aquesta mesura es trasllade “immediatament” als empleats públics de la Generalitat .

Així, podran acollir-se a aquesta mesura els treballadors que complisquen algun d'aquest tres requisits: tindre fills menors de 14 anys, tindre persones dependents a càrrec o presentar patologies considerades de risc pel contacte amb el coronavirus. Per a la resta de persones, existirà la possibilitat de treballar des de casa almenys un dia a la setmana, encara que el sistema ordinari de treball serà la modalitat presencial.

La resolució entrarà en vigor a partir del moment que entrem en la ‘nova normalitat’, és a dir, el pròxim dia 21 de juny, quan finalitze l'estat d'alarma, i fins que es determine la fi de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. El sindicat ha destacat que es tracta d'un acord “pioner” en l'organització del treball a Espanya, així per a la conciliació de la vida familiar i laboral, i ha precisat que es tracta d'una modalitat “voluntària i reversible”.

Així mateix, CSIF considera que aquest acord hauria de ser la base per al futur acord de teletreball que haurà de regir les relacions laborals una vegada que concloga la pandèmia. De fet, la futura regulació del teletreball es començarà a negociar al juliol amb l'equip de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

Darias considera que reconeix l’esforç del funcionariat durant la pandèmia

Darias ha destacat que l'acord suposa un reconeixement a la tasca dels empleats públics durant la pandèmia i permetrà entrar en la nova normalitat “garantint la salut i la qualitat en la prestació del servei”.

També et pot interessar

stats