Com funciona l’aplicació Radar Covid?

Experts en intel·ligència artificial i en protecció de dades recomanen descarregar-se-la per a combatre l'expansió de la pandèmia.

VÍDEO | Com funciona l’aplicació Radar Covid?

L'aposta digital del govern espanyol per a rastrejar contagis passa per generalitzar l'ús de l'aplicació Radar Covid que, de moment, només utilitza un 11,8 per cent de la població valenciana, xifra que està per davall de la mitjana espanyola (13,6%).

Són els sistemes de salut de cada autonomia els que faciliten a l'usuari un codi en el cas que done positiu: codi que introdueix l'afectat i l'aplicació alerta del perill als altres usuaris que han estat en contacte amb aquest cas almenys durant deu minuts en els últims 14 dies. Aquest instrument, a més, és una ajuda inestimable per als rastrejadors.

L'app no utilitza dades personals, ni números de telèfon, ni tampoc ens geolocalitza, sinó que utilitza el bluetooth del telèfon. Així, tant els experts en intel·ligència artificial com en protecció de dades recomanen descarregar-se-la per a combatre l'expansió de la pandèmia.

La ferramenta està desenvolupada per Indra, una empresa espanyola que utilitza el de Google i Apple, els gegants tecnològics nord-americans que només han permés una aplicació d'aquest tipus per país.

També et pot interessar

stats