França es torna a confinar

Macron ha explicat que el tancament, menys estricte que el de març, intentarà frenar l’expansió de la pandèmia.

Imatge d'arxiu del president francés, Emmanuel Macron
Imatge d'arxiu del president francés, Emmanuel Macron / Efe

El president francés, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dimecres un nou confinament nacional fins a l’1 de desembre, menys estricte que l’imposat al març, per a intentar frenar l’expansió de la pandèmia de coronavirus al país. Amb 1.235.132 contagis des de l’inici de la crisi sanitària, França se situa en la setena posició al món amb un major nombre de positius, i supera ja a Espanya.

Les noves mesures que ha anunciat Macron i que entraran en vigor aquest divendres suposaran que les persones hauran de romandre en els domicilis excepte per motius com anar a treballar, comprar articles essencials, anar al metge o per a poder fer exercici durant una hora al dia. Així, els bars i restaurants estaran tancats fins a nova ordre. A més, les escoles continuaran obertes i es tornarà a generalitzar el teletreball, i estaran autoritzades les visites a residències d'ancians i centres de dependència. "Les fàbriques, les explotacions agrícoles i les obres públiques continuaran funcionant. L'economia no ha de parar-se ni afonar-se", ha afirmat.

D’altra banda, les fronteres interiors de França en l'espai europeu continuaran obertes "i, com a excepció, les exteriors es mantindran tancades", encara que els francesos a l'estranger podran tornar al país i es faran tests ràpids a tots els viatgers que arriben a França.

En una declaració televisada a la nació, el president ha assegurat que s’ha de donar “una frenada considerable als contagis” per a evitar el col·lapse dels hospitals. “El virus està circulant a una velocitat que ni tan sols els pronòstics més pessimistes havien anticipat”, ha dit Macron.

També et pot interessar

stats