França s'uneix a Espanya com a país europeu amb més d'un milió de casos

Els comerços a la República Txeca estan tancats fins al 3 de novembre i es limiten els desplaçaments.

Un home passa davant d'un comerç a Praga, República Txeca
Un home passa davant d'un comerç a Praga, República Txeca / David W Cerny (Reuters)

França ha superat aquest dijous el milió de casos totals de Covid-19 (1.000.369), segons les dades publicades per la Universitat Johns Hopkins. És el seté país del món que informa que té més d'un milió de casos i el segon a Europa, després que Espanya (1.005.295) arribarà a aquesta xifra dimecres.

Els Estats Units (8,3 milions), l'Índia (7,7 milions), el Brasil (5,2 milions), Rússia (1,4 milions) i l'Argentina (1,03 milions) lideren el món en termes del major nombre de casos coneguts de coronavirus, i Espanya ocupa la sisena posició mundial per davant de països que tenen molta més població.

En les últimes 24 hores França ha registrat 26.676 nous contagis, una de les xifres diàries més altes registrades al país, en un dia en què es van notificar 166 defuncions. La taxa de positius és ja del 13,7% de tots els tests realitzats, una xifra que creix cada dia des de fa setmanes.

A més, a França hi ha 1.852 focus actius de contagi. El primer ministre francés, Jean Castex, i el titular de Sanitat, Olivier Véran, oferiran aquest dijous una conferència de premsa per a anunciar noves mesures per a afrontar l'expansió de la pandèmia al país. El govern demanarà al Parlament la prolongació de l'estat d'urgència sanitària fins al 16 de febrer.

Tancament de tot el comerç a la República Txeca

Des d'aquest dijous i fins al 3 de novembre els comerços a la República Txeca estan tancats i només obrin els que ofereixen productes de primera necessitat. Els restaurants només poden oferir menjar a través de finestretes. El govern txec també ha decretat la restricció del moviment dels ciutadans, que tan sols podran eixir dels domicilis per a anar al treball, a fer la compra, al metge i visites familiars indispensables. Es permet passejar pels parcs o la naturalesa i els trajectes a les cases de camp.

El ritme de nous contagis s'ha accelerat a Txèquia i s'han confirmat 14.968 nous casos de Covid-19, uns 3.000 més que el dia anterior. Txèquia té el major nombre de tests positius en tota la Unió Europea. El 28% de total. El ministre de Salut, Roman Prymula, ha explicat que les mesures pretenen restringir al màxim els contactes no necessaris entre persones i evitar el col·lapse del sistema de salut. L'ocupació dels hospitals és ja del 80%.

Els empresaris que es vegen afectats per les noves restriccions per a combatre la Covid-19 podran sol·licitar ajudes al govern, que s'ocuparà de pagar el salari íntegre dels empleats de les empreses que hagen de tancar, dins del programa estatal antivirus. El salari màxim del qual es fa càrrec el programa és de 1.840 euros fins que acabe l'any.

Bèlgica registra el seu rècord diari de contagis

Bèlgica ha detectat en les últimes 24 hores 13.227 nous positius per coronavirus, un rècord nacional des que va començar la pandèmia. La incidència acumulada de mitjana en els últims 14 dies sobre 100.000 persones a Bèlgica se situa en 927,9 casos, pròxima a la de 975,8 de República Txeca, país de la Unió Europea més afectat per la segona onada de coronavirus.

Els nous contagis es disparen a Alemanya

Els nous contagis per coronavirus s'han disparat a Alemanya fins a un nou màxim d'11.287 en les últimes 24 hores. Mentrestant, augmenten les circumscripcions alemanyes que no sols superen la marca crítica de 50 contagis per 100.000 habitants en set dies sinó que depassen fins i tot els cent, com en el cas d'una trentena de districtes.

Circumscripcions com Berchtesgaden, on des del dimarts regeix una aturada de la vida pública similar a la imposada durant la primera onada de la pandèmia, la incidència ascendeix fins i tot a 292,6 nous positius per 100.000 habitants en una setmana; en el barri berlinés de Neukölln aquest valor se situa en 214,6. Alemanya en seu conjunt ha superat, amb una incidència de 51,3 casos per 100.000 habitants, el nivell considerat crític per les autoritats del país.

També et pot interessar

stats