França reobri la frontera amb el Regne Unit, però demanarà un test negatiu per a accedir

El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol informa que treballa per a facilitar el retorn dels transportistes atrapats.

Milers de camions continuen per quart dia consecutiu bloquejats al port de Dover, al Regne Unit
Milers de camions continuen per quart dia consecutiu bloquejats al port de Dover, al Regne Unit / Neil Hall (Efe)

França ha reobert aquesta mitjanit les fronteres amb el Regne Unit, però a penes s'hi han mogut el camions i vora 800 camioners valencians, 3.000 espanyols, continuen per quart dia consecutiu bloquejats. França exigeix als ciutadans que vulguen entrar al seu territori un test negatiu contra el coronavirus sensible a la nova soca identificada al país britànic.

França exigeix una PCR negativa i el Regne Unit vol fer un test ràpid als camioners. Quan falten 24 hores per a la nit de Nadal estan encara negociant quin tipus de test es farà, i el més difícil, com s'organitzarà tot el dispositiu que descongestione el col·lapse monumental a l'Eurotúnel.

D'aquesta manera queda oberta, amb condicionants, la frontera europea més gran amb el Regne Unit i permet el desbloqueig de centenars de transportistes que han quedat atrapats al Canal de la Mànega, sense poder tornar als seus països d'origen.

Per la seua banda, el Ministeri d'Afers Exteriors ha informat que està treballant amb el Regne Unit i França per a facilitar el retorn dels transportistes i els ciutadans espanyols afectats pel tancament temporal de la frontera amb França com més prompte millor.

A més, des d'aquest ministeri assenyalen que la reobertura de la frontera de França per als ciutadans procedents del Regne Unit aquesta pròxima matinada, permetrà recuperar a poc a poc, a partir de demà dimecres, la normalitat en els moviments de mercaderies entre el Regne Unit i l'Europa.

També et pot interessar

stats