França "recomana vivament" a la ciutadania que no viatge a Catalunya

Segons el primer ministre francés, la causa són els "indicadors sanitaris degradats" que mostra Catalunya.

El primer ministre francés, Jean Castex, en una imatge d'arxiu
El primer ministre francés, Jean Castex, en una imatge d'arxiu / Ludivic Marin (Efe)

El primer ministre francés, Jean Castex, ha recomanat "vivament" aquest divendres a la ciutadania que evite viatjar a Catalunya a causa "dels indicis de degradació de la situació sanitària".

"La situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris degradats. Recomanem vivament als ciutadans francesos que eviten desplaçar-se allí mentre no millore la situació en aquell territori", ha dit Castex després de la reunió del Consell de Defensa encapçalat pel president francés, Emmanuel Macron, per a avaluar l'avanç del coronavirus a França.

Castex ha explicat que estan en contacte amb les autoritats espanyoles i catalanes perquè vigilen que el flux des d'Espanya a França també es limite en la mesura que siga possible.

El vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha assegurat que viatjar a Catalunya és “segur” si es respecten els protocols sanitaris. Malgrat això, ha admés que la situació epidemiològica a Catalunya “no és òptima”.

En l'actualitat, a Espanya hi ha 281 brots actius segons dades del Ministeri de Sanitat. Alguns s'han donat en l'àmbit social i festiu, uns altres en l'àmbit laboral i molts en el familiar. Per aquest motiu, moltes comunitats autònomes, comarques o municipis han decidit tornar a aplicar noves restriccions per a evitar la propagació del virus. Endarrerir de fase, sol·licitar un confinament voluntari a la població o demanar un registre de dades als visitants són algunes de les mesures.

També et pot interessar