França obri centenars de "vacunòdroms" per a accelerar les vacunacions

Només hi han rebut la injecció 7.000 persones, de les quals 5.000 es van vacunar dimarts passat

Diverses personalitats franceses s'han vacunat
Diverses personalitats franceses s'han vacunat / Christophe Archambault (Efe)

El govern francés ha anunciat aquest dimecres que apostarà per obrir centenars de centres de vacunació, coneguts com vacunòdroms, per a accelerar el ritme d'inoculacions contra el coronavirus.

El portaveu del govern francés, Gabriel Attal, ha assenyalat que aquesta setmana estaran operatius els primers 100 centres, i se n'obriran 300 més la setmana pròxima i 500, la següent.

L'anunci arriba després d'una sèrie de dures crítiques contra l’executiu per la lentitud en la vacunació fins ara: 7.000 persones en total, de les quals 5.000 van rebre la injecció dimarts. En concret, a un 0,01% de la població francesa li han posat la vacuna en una setmana i mitja des de l'inici de les vacunacions.

Attal ha intentat tranquil·litzar la població, i ha recordat que la vacunació de tota la població és un procés “enorme i complex” que està "en la primera fase". "Les vacunes continuen arribant a França. Aquesta nit en rebrem un milió i 500.000 més cada setmana de Pfizer", ha recalcat.

L'obertura d’aquests centres de vacunació ha sigut un assumpte molt debatut, ja que si bé facilita el treball dels sanitaris, segons alguns experts, pot afavorir els contagis de coronavirus si no funcionen de manera adequada.

França és un dels països europeus més afectats per la pandèmia, amb 2,68 milions de contagis i 66.282 morts, segons les últimes dades oficials que es van divulgar dimarts passat.

També et pot interessar