França mantindrà les restriccions a l’entrada de comunitaris i britànics almenys fins al 15 de juny

L’11 de maig el país comença la desescalada, que donarà llibertat de moviments en 100 km al voltant del domicili.

El primer ministre francés Edouard Philippe dona els detalls de la desescalada
El primer ministre francés Edouard Philippe dona els detalls de la desescalada / Christophe Archambault (Reuters)

França inicia la desescalada l’11 de maig, en les primeres fases de la qual permetrà llibertat de moviments en un radi de 100 quilòmetres al voltant del domicili. Per contra, mantindrà les restriccions a l'entrada des d'altres països de l'espai Schengen o des del Regne Unit "almenys fins al 15 de juny".

La decisió no afectarà els treballadors transfronterers de països veïns, com Espanya, que podran continuar travessant la frontera amb el permís reglamentari. També es faran excepcions als viatges des de l’estranger “per motius econòmics imperiosos" i, molt particularment, per a satisfer la demanda de temporers en l'agricultura, segons ha confirmat el ministre de l'Interior, Christophe Castaner.

La nova legislació que França ha desenvolupat per la Covid-19 permet imposar una quarantena als viatgers que arriben de l'estranger per a protegir-se de la propagació del coronavirus, una possibilitat que no s'aplicarà de moment, a canvi d’un control estricte de les fronteres exteriors europees, ha aclarit Castaner.

La quarantena sí que l'hauran de complir els qui arriben als departaments i territoris francesos d'ultramar i, eventualment, també es podria decidir per als que es desplacen a l'illa de Còrsega.

En la primera fase de la desescalada dissenyada per l'executiu, els moviments dins del territori francés tornaran a ser lliures dins d'un radi de 100 quilòmetres al voltant del domicili.

Itàlia s’acosta a les 30.000 morts

Itàlia ha registrat 274 morts en les últimes 24 hores, una xifra lluny de les 369 defuncions d’aquest dimecres i que torna la gràfica de víctimes mortals als nivells descendents de les últimes setmanes.

Amb les dades facilitades d’aquest dijous, han mort 29.958 persones a Itàlia, que està a un pas de la frontera psicològica de les 30.000 víctimes mortals.

Els contagis segueixen la mateixa línia de contenció i lent descens que les morts diàries, amb 1.401 casos més en un dia.

Des que començà la pandèmia a Itàlia s’han contagiat 215.858 persones, de les quals se n'han curat 96.276; vora 3.000, des de dimecres.

També et pot interessar

stats