França imposa un toc de queda a les 20 hores a partir del 15 de desembre

L’excepció al toc de queda s’aplicarà la nit de Nadal, però no la nit de Cap d’Any.

Il·luminació nadalenca a París, França
Il·luminació nadalenca a París, França / Ian Langsdon / Archiu (EFE / AU)

Els contagis es mantenen al voltant de 14.000 diaris en França, lluny de l’objectiu de 5.000 casos que s’havia proposat el govern per al 15 de desembre. Per aquest motiu, l’executiu francés alenteix el seu pla de desescalada i avança el toc de queda una hora, a les 20 hores a partir del 15 de desembre. A més, ha retardat la reobertura de centres culturals.

Les excepcions al toc de queda s’han limitat a la nit del 24 de desembre. Així les mesures donen prioritat a les trobades entre familiars per damunt de les celebracions amb amics de la nit de Cap d’Any, una nit “amb tots els ingredients per a un repunt epidèmic” segons el primer ministre, Jean Castex.

“Sabem que com més multipliquem els contactes a espais tancats, més grans són els riscos, per això volem limitar l’ocasió de reunir-se a casa d’uns i altres” va indicar Castex. Encara que els desplaçaments entre regions estaran permesos per visitar familiars, l’executiu ha fet una crida a la responsabilitat demanant que les trobades es limiten a un màxim de sis adults.

Bars, restaurants i gimnasos romandran tancats fins al 20 de gener, la data marcada per a la revisió de les condicions del toc de queda. Teatres, cines, museus i centres culturals no s’obriran fins al 7 de gener i es manté la recomanació de prioritzar el teletreball.

Com a mesura per a controlar el virus, França pretén augmentar la quantitat de tests a partir del dimarts 15 i accelerar els resultats perquè estiguen en un màxim de 12 hores, ja que actualment estan en 48 hores.

També et pot interessar

stats