França amplia el toc de queda per a 46 milions de persones

S'estén a 38 departaments més davant la "greu" evolució de la pandèmia

El primer ministre, Jean Castex, en roda de premsa
El primer ministre, Jean Castex, en roda de premsa / Reuters

El govern francés ha ampliat aquest dijous el toc de queda a 38 departaments més davant la "greu" evolució de l'epidèmia. A partir del divendres hi haurà en total 46 milions de persones afectades per la restricció. Dels 101 departaments francesos, els qui residisquen en 54 d'ells, més els de la Polinèsia, hauran d'estar a casa des de les 21 hores fins a les sis del matí de l'endemà llevat que tinguen motius imperatius per a eixir, com ara laborals o sanitaris.

"Diguem les coses clares. La situació és greu" ha dit en una compareixença davant la premsa el primer ministre francés, Jean Castex. Ha subratllat que "la segona onada" ja ha arribat i que s'observa un avanç ràpid en tots els països d'Europa.

França, de fet, és el segon país europeu que ha arribat al milió de contagis per Covid-19, després d'Espanya que ho va fer dimecres. El virus avança imparable pel país veí, que aquest dimecres ha registrat 26.676 nous positius, una de les xifres diàries més altes. La taxa de positius és ja del 13,7% de tots els tests realitzats, una xifra que creix cada dia des de fa setmanes.

El divendres passat, el president francés, Emmanuel Macron, decretava un toc de queda a París i huit àrees metropolitanes més després que empitjorara la situació hospitalària en àmplies zones del país, mesura que ara s'estén ara a 38 departaments més.

També et pot interessar

stats