El fracàs del confinament perimetral municipal

Només quatre dels 29 municipis que estaven confinats des del 7 de gener han rebaixat la incidència de la pandèmia.

Control policial en l'accés a un municipi
Control policial en l'accés a un municipi / À Punt NTC

Dues setmanes després, només quatre dels 29 municipis de la Comunitat Valenciana que estaven confinats des del 7 de gener han rebaixat la incidència de la pandèmia. Són Soneja, Sinarques, Polop i Bonrepòs i Mirambell. Tenint en compte el fracàs de la mesura i que l'augment de contagis és generalitzat, el Consell ha decidit no prorrogar-lo i a partir d'aquest dijous la mobilitat serà total. Tots aquests municipis tornaran a regir-se per les mateixes normes que la resta del territori.

Entre les noves mesures contra l'avanç de la pandèmia està el final del tancament perimetral que fins ara tenien 29 municipis. La Generalitat diu que ja no són útils perquè ara les restriccions són més uniformes i perquè, segons ha dit la consellera Ana Barceló, tampoc han funcionat contra el virus. La consellera ha explicat que “només en quatre localitats s'ha reduït un poc la incidència acumulada, la resta ha continuat pujant malgrat estar perimetrats i tindre implantades mesures molt dures”.

Des de la Generalitat s'ha posat en dubte l'efectivitat del tancament perimetral i el gran volum de desplaçaments per motius laborals ha sigut el principal motiu d'aquest fracàs, per la impossibilitat de prohibir l'accés a treballadors. En moltes localitats, a causa de la seua activitat econòmica el perimetratge ha acabat sent una constant entrada i eixida de persones que anaven a treballar.

Des del Consell s'explica per la impossibilitat material i personal de controlar tots els accessos, mentre que els ajuntaments i la ciutadania reconeixen que el tancament perimetral no ha funcionat.

Els municipis que aquest dijous deixen arrere el confinament perimetral són: Alcoi, Ontinyent, Xàtiva, Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja, Xèrica, Llíria, Massanassa, Sedaví, Alfafar, Benetússer, Llocnou de la Corona, Aiora, Utiel, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Benigànim, Canals, Moixent, Xest, Sinarques, Anna, Quatretonda, Bonrepòs i Mirambell, Castalla i Polop.

També et pot interessar

stats