Fort repunt de contagis i morts a Espanya: 3.715 positius l'últim dia i 127 defuncions més que dimarts

La meitat dels nous casos són a Madrid, i Sanitat eleva en 6.671 la xifra total de persones infectades respecte del balanç anterior.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimecres
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimecres / À Punt NTC

Els contagis per coronavirus a Espanya tornen a xifres que no es veien des dels mesos més durs de la pandèmia. Aquest dimecres, el Ministeri de Sanitat ha notificat 3.715 casos de Covid-19, la dada més alta des del 30 d’abril, quan encara estava vigent l’estat d’alarma i es comunicaven conjuntament els positius diagnosticats amb PCR i els test ràpid. Aquesta forta pujada es deu en gran mesura a l’escalada exponencial d’infeccions a la Comunitat de Madrid, on s’han registrat 1.535 casos en les últimes 24 hores, el doble dels que es van notificar en el balanç de dimarts passat. Suposa el 41% dels casos diaris notificats per Sanitat.

Tot i això, la xifra global de casos creix de 6.671 més que en l’últim balanç, fins a arribar a un total de 370.867 contagis des de l’inici de la pandèmia. Atés el fort increment de contagis de les dues últimes setmanes, Espanya és ja el país europeu amb nombre més elevat de casos i el desé del món.

Creix significativament la xifra de defuncions respecte del recompte anterior. Des de l’inici de la pandèmia han mort 28.797 persones, 127 més de les que es van comunicar dimarts. En els últims set dies han mort per coronavirus 131 persones.

Amb el fort augment dels nous casos, creixen també els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han necessitat hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 130.478, 463 més de les que es van notificar dimarts. Quant a les UCI, la xifra total arriba als 12.027, 84 més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 1.336 persones han hagut de ser ingressades, 84 d’elles a les UCI.

Important pujada a Aragó, Catalunya i el País Basc

Tot i que la gran pujada dels nous casos es deu a l’escalada a Madrid, és significatiu l’increment que han registrat en l’últim dia Aragó, Catalunya i el País Basc, tres de les autonomies que més contagis han notificat en l’últim mes. En el cas d’Aragó, suma vora un centenar d’infeccions més que dimarts, fins a 466 en les últimes 24 hores. Pel que fa a Catalunya, triplica els casos respecte de l’últim balanç amb 244 malalts. Finalment, el País Basc registra 472 contagis, vora 200 més que ahir dimarts. Tot i el creixement, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha reiterat en diverses ocasions que no preocupa la situació d'aquestes tres autonomies que, segons diu, ja es troben en una fase de contenció i estabilització del virus.

Confinen un poble d'Albacete amb un centenar de casos

La Delegació Provincial de Sanitat d'Albacete ha emés aquest dimecres una resolució per a confinar la localitat de Villamalea, a Albacete, després de constatar una transmissió comunitària de coronavirus al municipi, amb un total de 99 casos positius. Segons Sanitat, l'evolució de la situació epidemiològica en aquesta localitat de 4.100 habitants fa necessària aquesta mesura per a contindre i evitar que el brot s’estenga pel municipi. Així, no es podrà entrar o eixir de la localitat excepte per raons d'emergència o laborals i s’ordena el tancament dels bars i de les activitats col·lectives d’oci.

També et pot interessar

stats