Ford Almussafes i els sindicats acorden un ERTO amb el 80% del salari

L’acord garanteixen també els complements salarials i el 100% de les vacances i altres bonificacions.

Ford Almussafes i els sindicats acorden un ERTO amb el 80% del salari
Ford Almussafes i els sindicats acorden un ERTO amb el 80% del salari

La direcció de la companyia Ford Almussafes i els sindicats UGT-PV i CCOO PV han arribat a un acord per realitzar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que s’ha de fer per raons “de força major” i que afectarà pràcticament tota la plantilla de la factoria valenciana.

Així, les dos parts han acordat mantenir les mateixes condicions que ja s’han aplicat en els ERTO pactats amb UGT al llarg de 2019. Concretament, la companyia cobrirà fins al 80% del salari real garantit, inclosos els complements salarials, i el 100% de les vacances, pagues extres, gratificacions especials i antiguitat.

A més, l’empresa s’encarregarà de tramitar els expedients i avançarà les quantitats aproximades que haja de percebre cada treballador per l’administració. També s’ha acordat crear una comissió de seguiment entre sindicats i la direcció de relacions laborals de Ford Almussafes per a seguir la crisi del coronavirus, i s’ha acordat ajornar les converses sobre l’ERO extintiu que la direcció havia plantejat abans de l’estat d’alarma, per a 410 treballadors de la planta.

Intersindical no signarà l’ERTO

La Intersindical de Ford ha anunciat que no té cap intenció de signar l’ERTO. Des del grup consideren que la retallada del 20% en el salari, sense data de fi definida, suposa un trencament econòmic molt gran per a les treballadores i els treballadors. El sindicat argumenta que no és el mateix estar a l’atur uns pocs dies, com ja va succeir en anteriors ERTO, que els diversos mesos que es pot allargar l’estat d’alarma. “Els nostres companys i companyes han seguit pagant hipoteques, lletres del cotxe, préstecs o despeses fixes”, han assegurat.

A més, Intersindical també demana que es dedique una part del salari que s’estalviarà l’empresa per augmentar el complement salarial de les persones afectades per l’ERTO, per tal de mitigar la incertesa econòmica de la pantilla.

També et pot interessar

stats