Ford Almussafes reactiva la producció amb 4.400 treballadors, el 60%

L’activitat a la planta de vehicles s'ha représ amb normalitat i amb la plantilla conscienciada amb les mesures de seguretat.

Foto de portada: Un treballador amb mascareta a la planta de Ford Almussafes

La planta de Ford d’Almussafes ha reiniciat l'activitat amb la plantilla conscienciada amb les mesures de seguretat que han de seguir, en una jornada en què es fabricaran 500 unitats, un terç de l'habitual pel reinici gradual programat.

A Almussafes, la planta de vehicles reprén l'activitat aquest dilluns, després de set setmanes amb les instal·lacions paralitzades. Està previst que acudisquen a la feina 4.400 treballadors, el 60% de la plantilla. El 18 maig, és a dir, d'ací a dues setmanes, s'espera que òbriga les portes la factoria de motors valenciana.

Un nou ERTO per raons productives

El retorn a l’activitat de la planta coincideix amb l’inici del segon expedient de regulació temporal d’ocupació que s’aplica als treballadors de la planta, en aquest cas per raons productives i organitzatives. Es tracta del sisé ERTO en dos anys per a la plantilla de la companyia automobilística, i s'ha signat amb les mateixes condicions salarials que l'anterior.

La declaració d’estat d’alarma per l'emergència sanitària causada pel coronavirus va obligar Ford Almussafes a parar la producció a mitjan març i a aprovar un ERTO per força major que es va aplicar a la majoria de la plantilla i que va concloure aquest diumenge.

Dijous passat els sindicats UGT i CCOO van firmar la proposta de la direcció de la companyia d’un segon ERTO que s’aplicarà fins al 31 de juliol i afectarà els treballadors de manera escalonada: 2.700 empleats a principi de maig, 1.500 a final de mes, i vora 1.100 al juny. L'empresa complementarà fins al 80 per cent els salaris.

El nou ERTO coincidirà amb les fases de retorn a l’activitat, segons el protocol de seguretat en matèria de salut i prevenció establit per a evitar la propagació de la Covid-19 i amb la recuperació de la demanda.

Atendre les comandes de concessionaris

La producció a les plantes de Ford s’iniciarà en un nivell “molt baix”, donant prioritat a les comandes de vehicles ja venuts a clients i anirà incrementant-se gradualment, segons han informat fonts de la companyia.

Ford fabricarà les seues pròpies mascaretes per a abastir al personal de tot Europa i proporcionarà kits de protecció als seus treballadors. A més, totes les persones que entren a les instal·lacions hauran de passar per la comprovació de la temperatura i complir amb la distància social per a evitar contagis.

També et pot interessar

stats