Ford Almussafes planteja un nou ERTO per raons productives i organitzatives

El nou expedient afectaria la plantilla de manera escalonada fins al mes de juny.

Ford Almussafes planteja un nou ERTO per raons productives i organitzatives
Ford Almussafes planteja un nou ERTO per raons productives i organitzatives

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat als sindicats un nou expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) “per causes productives i organitzatives”, que afectaria els treballadors de manera escalonada: 2.700 empleats a principi de maig, 1.500 a final de mes, i vora 1.100 al juny. Així, coincidiria amb les fases de retorn a l’activitat segons el protocol de seguretat en matèria de salut i prevenció establit per a evitar la propagació de la Covid-19 i amb la recuperació de la demanda.

La fàbrica reprendrà l’activitat de la planta de vehicles dilluns que ve, mentre que la de motors obrirà dues setmanes després, el 18 de maig. Aquest diumenge conclou l’ERTO “per força major” que va començar a aplicar-se a la majoria de la plantilla arran de la declaració de l’estat d’alarma per l’emergència sanitària.

Ara, Ford planteja un nou ERTO, en aquest cas per raons productives i organitzatives, que s’ajuste a la tornada escalonada al treball, i en vista a la previsió de la companyia d’un descens de la producció d’uns 13.200 vehicles al maig, 3.200 al juny i 1.300 al juliol.

La companyia ha exposat en la reunió amb el comité d’empresa la intenció d’aplicar el nou ERTO des del mateix dia en què es reprén l’activitat, el 4 de maig. En aquest ajust són susceptibles d’entrar fins a 7.095 empleats d’una plantilla de 7.211 treballadors.

Aquesta reunió ha tingut lloc just després de la del comité central de seguretat i salut en què UGT i CCOO han subscrit el protocol de seguretat dissenyat per a la tornada al treball. CGT i STM no han signat aquest document perquè consideren que no contempla mesures que havien reivindicat.

El president del Comité d’Empresa i portaveu d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha assenyalat que aquestes mesures busquen “una tornada gradual i progressiva” a l’activitat, tant per a aconseguir un retorn segur com per a anar augmentat la producció conformement a la demanda. A més, s’ha mostrat disposat a signar l’ERTO en la reunió que tindrà lloc aquest dijous si es mantenen les mateixes condicions que en els últims pactats amb l’empresa.

També et pot interessar

stats