Florida trenca el rècord nacional de casos diaris de Covid-19, amb 15.300

Gran part de la ciutadania es manifesta contra l'ús de la mascareta, mentre que els hospitals estan prop del col·lapse.

Protesta en un restaurant de Florida contra l'obligatorietat de les mascaretes
Protesta en un restaurant de Florida contra l'obligatorietat de les mascaretes / Octavio Jones (Reuters)

Els Estats Units continuen encapçalant el rànquing de països amb més casos registrats de coronavirus, amb més de 3,3 milions de persones infectades i més de 135.000 víctimes mortals. La xifra global de positius en tot el planeta frega quasi els 13 milions, segons les dades del recompte independent de la Universitat Johns Hopkins.

A hores d'ara el punt calent es troba a l'estat de Florida, que ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 15.300 nous casos positius de coronavirus, segons el departament de salut estatal. És la xifra més alta que s'ha registrat mai en un sol dia en qualsevol estat nord-americà. El balanç total de contagis i morts a Florida és de 269.811 i 4.242, respectivament.

Nova York tenia fins ara el rècord de casos diaris reportats per un estat des que va començar la pandèmia, amb 12.274 el 4 d'abril. La xifra més alta de contagis en només un dia a Florida estava en els 11.458 que es registraren el 4 de juliol.

El rècord de casos en 24 hores de Florida estava anteriorment en els 11.458 nous del 4 de juliol. Quant als decessos, el dia que n'hi ha hagut més va ser el dijous 9 de juliol, quan van arribar a 120 (en les últimes 24 hores se n'han notificat 95).

A pesar d'aquestes xifres, molts ciutadans i ciutadanes de l'estat de Florida s'han manifestat en contra de l'obligatorietat de portar mascareta. "Porte una mascareta a la butxaca, però crec que és responsabilitat meua cuidar de la meua salut i que ningú m'ha d'obligar", ha dit l'organitzadora d'una de les protestes. El president dels Estats Units, Donald Trump, que fins ara havia rebutjat l'ús d'aquest element de protecció i n'havia posat en dubte l'eficàcia, va fer la primera aparició pública portant-ne una aquest mateix diumenge.

Els hospitals de Florida estan col·lapsats i alguns alcaldes han avisat que estan a punt de quedar-se sense llits. D'acord amb l'Agència per a l'Administració de l'Atenció Mèdica (AHCA), actualment disposen d'un 23,59% de llits d'hospitals per a ingressos generals, i d'un 18,81% de llits en vigilància intensiva (UCI).

Els casos de coronavirus, però, no han augmentat només a l'estat Florida. De fet, 37 dels 50 estats ha registrat increments durat l'última setmana.

També et pot interessar